Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Režisore Paula Pļavniece. Lai pasaule nebeidz pārsteigt

© NO PAULAS PĻAVNIECES PERSONISKĀ ARHĪVA

«Man nav dzimšanas dienas svinēšanas tradīciju, vienīgi – man šajā dienā patīk būt ārpus Rīgas. Tāpēc forši, ka dzimšanas diena ir vasarā un ir iespēja nebūt pilsētā,» saka režisore Paula Pļavniece. Viņai dzimšanas diena - 27. jūlijā.

«Es neesmu liela svinētāja, man nepatīk rīkot svētkus, bet kaut kā vienmēr savā dzimšanas dienā nonāku draugu lokā, nekad viena nepalieku. Un tas vienmēr notiek kaut kā pats no sevis,» saka Paula.

Viņas bērnības dzimšanas dienas vienmēr bija pie jūras, jo dzīvoja Saulkrastos. Iespējams, tāpēc arī tagad viņai patīk savā dzimšanas dienā aizbraukt tieši tur, kur ir saule un jūra. Un tā bija arī šoreiz, tikai - jūra cita. Savā 34. dzimšanas dienā Paula bija Hvaras salā Horvātijā pie Adrijas jūras, kur piedalījās Jelsas mākslas biennālē («The Jelsa Art Biennial»).

Dalība Jelsas mākslas biennālē ir Paulas vasaras galvenais notikums, jo paņem visvairāk spēka un enerģijas. Atgriežoties Latvijā, viņa augustā būs Latgales vēstniecībā «Gors», kur gaidāms Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncerts bērniem, un tad jau sāksies arī jaunā teātra sezona un Starptautiskais jaunā teātra festivāls «Homo Novus», kur teātra trupas «Kvadrifrons» sastāvā Paula spēlēs režisora Klāva Meļļa izrādē «Kad gulošais mostas». Pēdējo reizi septembrī tiks spēlēta arī Paulas iestudētā un «Spēlmaņu nakts 2020/2021» godalgotā izrāde «Marija un zibens».

Jaunajā teātra sezonā režisore strādās Nacionālajā teātrī un «Kvadrifronā», turpināsies sadarbība arī ar LNSO.

Bet dzimšanas dienā Paulai novēliet, lai radošums neizsīkst. Un lai pasaule nebeidz viņu pārsteigt, aizraut un sajūsmināt.