Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kam Rinkēvičs patiks labāk nekā Levits?

© F64

Sestdien, 8. jūlijā, jaunajā amatā svinīgi stājas Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Viņa priekštecis Egils Levits izlēma nekandidēt uz otru termiņu.

Egils Levits - «Kritiķis»

Par politiskajiem un vienkārši līderiem parasti izsakās politologi, polittehnologi, arī psihologi un socioloģisko aptauju dalībnieki, bet socionikas maģistre Velta Līvija Miķelsone piedāvā analizēt Egila Levita personību no cita skatu punkta. Paskaidrosim, ka socionika ir praktiskās psiholoģijas nozare, kas pēta informācijas apmaiņu cilvēka psihē, mijiedarbību ar apkārtējo pasauli un citiem psiholoģiskajiem tipiem.

Cilvēka rīcība automātiski notiek viņa iedzimtā socionikas tipa ietekmē. Egils Levits pieder tipam, kura sociālajai lomai dots nosaukums «Kritiķis». Tas spilgti izpaudies viņa pēdējā uzrunā Saeimā 22. jūnijā. Tajā Levits nepārprotami izteica savu nostāju arī par vairākām ilgstoši nerisinātām vai neatrisinātām problēmām.

[...]

Edgars Rinkēvičs - «Sargātājs»

Velta Līvija Miķelsone jautā, kāpēc lielākajai daļai sabiedrības šķiet simpātisks jaunievēlētais prezidents Edgars Rinkēvičs, un pati atbild: «Jo Rinkēviča kungam piemīt gandrīz pretējas rakstura iezīmes nekā Egilam Levitam.»

Edgars Rinkēvičs pieder tipam, kura sociālajai lomai dots nosaukums «Sargātājs». Viņš ir cilvēks, kurš lieliski izprot cilvēku savstarpējās attiecības, zina, no kā jāizvairās, kādas emocijas traucē īstenot ieceres, kas atņem spēku un izjauc līdzsvaru.

Pilnu rakstu lasiet jaunākajā žurnāla "Vakara Ziņas" numurā.