Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Krištopans: Jo garāks, jo veiksmīgāks?

© ro

Parlamentā ievēlētās 100 gudrās galvas ir cilvēki ar miesu un asinīm un veiklu vai mazāk veiklu valodiņu. Vai viņi vienmēr runā tikai par lietu? Nē, protams! Mēs jums pastāstīsim, par ko parlamentārieši runā no tribīnes.

KUR TĀ IR?!

MĀRCIS JENCĪTIS, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Un par dzimumu līdztiesību masu mediji... piemēram, nepārtraukti atkārtojās šī un līdzīgas ziņas - vīrieši kā izmirstoša suga. Te jau vairs nav runa par kaut kādu sieviešu līdztiesību un dzimumu līdztiesību, te jau ir runa par ģimenes jēdziena degradāciju, apzinātu un sistemātisku.

Un, lūk, arī visas tiesības! Un pašā Tiesībsarga birojā par sieviešu tiesībām strādāt līdzvērtīgi... saņemt atalgojumu kā vīriešiem... pašā Tiesībsarga birojā strādā tikai 30 procenti vīriešu. Kur tad ir tā jūsu dzimumu līdztiesība?»

ZIVTIŅA APOKALIPSE

EDMUNDS ZIVTIŅŠ, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Ģimeniskās vērtības. Kāpēc mēs runājam par ģimeniskajām vērtībām? Tāpēc, ka tieši pēc 100 gadiem Latvijā būs palikuši, ja būs tāda demogrāfija, 500 tūkstoši cilvēku. Aizdomājieties - 500 tūkstoši cilvēku būs palikuši! Slēdzam ciet, izslēdzam gaismu, un viss. Beidzās mums. Latvija beidzās.»

DIALOGU MEISTARS

ALEKSANDRS KIRŠTEINS, NACIONĀLĀ APVIENĪBA:

«Iedomājieties - kāds no jums brauc uz Lietuvu ar 11 tūkstošiem eiro kabatā vai maisiņā, kas nolikts uz sēdekļa, lai nopirktu automobili Lietuvā. Braucot pa meža ceļu, uzreiz izlec no krūmiem kaut kāds... kā te ir teikts - kompetentās iestādes amatpersona... un saka: «Kontrolpārbaude. Cik jums ir naudas? Iedodiet deklarāciju!» Cilvēks uztraucies, sāk rakstīt deklarāciju, uzraksta, ka viņam ir 11 tūkstoši, bet kompetentās iestādes amatpersona saka: «A maciņu parādiet!» Paņem maciņu, un izrādās, ka tajā maciņā ir vēl 350 eiro, viņš ir samelojis. Kas notiek tālāk? «Divdesmit procentus!» kompetentā amatpersona saka. «Atskaitiet man 2700 eiro, jo jūs esat samelojis un pēc likuma - 20 procentu sods.»»

VARĒTU BŪT JAUNS AMPLUĀ

KRIŠJĀNIS KARIŅŠ, «JAUNĀ VIENOTĪBA»:

«Es necentīšos runāt valodā, ko nepārvaldu, tas ir, latgaļu, es to atstāšu spīkeram, Valsts prezidentam un, protams, Latgales deputātiem. Ja jūs varētu man laika gaitā drusku iemācīt, es būtu ļoti pateicīgs.»

«CIETA» RUNA

LINDA LIEPIŅA, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Principā viņiem neinteresēja, kas notiek ar iedzīvotājiem. Ļoti precīzi izteicās kāds Ropažu novada aktīvists: vienīgais, no kā viņiem, izvērtējot riskus, būtu jābaidās (un te es citēšu), - ir dabūt pa purnu.»

VĪRIEŠU VARA STĀV PĀRI

ANTOŅINA ŅENAŠEVA, «PROGRESĪVIE»:

«Mēs redzam, ka nežēlīgās, bet novēršamās - novēršamās! - Jēkabpils sievietes slepkavības lietā vai basketbola trenera Steļmaha gadiem piekoptajā emocionālajā un seksuālajā vardarbībā pret meitenēm... tikai tiešs un nepārprotams pienākums var pagriezt šo sabiedrības kuģi, kur vīriešu vara stāv pāri sievietes tiesībām uz dzīvību un drošību.»

JO GARĀKS, JO VEIKSMĪGĀKS?

KRISTAPS KRIŠTOPANS, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Nu, lūk, ja jau mēs runājam par vēsturi, tad es gribu atgādināt klātesošajiem, ka pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados inflācija ASV bija apmēram 14 procenti un centrālās bankas vadītājs - viņu sauca Pols Volkers - bija apmēram divus metrus un vienu centimetru garš, viņš pīpēja cigārus... ko viņš izdarīja? Viņš pacēla centrālās bankas likmes līdz pat 15 procentiem un tādā veidā cīnījās ar inflāciju.»

Avots: Latvijas Republikas 14. Saeimas pavasara sesijas pirmā sēde 2023. gada 20. aprīlī, trešā (ārkārtas) sēde 2023. gada 27. aprīlī, sesijas ceturtā sēde 2023. gada 27. aprīlī