Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Zivtiņš: Mēs nestimulējam to, lai mums būtu ģimenes ar pietiekami daudz bērniem,

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Parlamentā atkal ievēlētās 100 gudrās galvas ir cilvēki ar miesu un asinīm un veiklu vai mazāk veiklu valodiņu. Vai viņi vienmēr runā tikai par lietu? Nē, protams! Mēs jums pastāstīsim, par ko parlamentārieši runā no tribīnes.

TAISĪS TIK BĒRNUS?!

EDMUNDS ZIVTIŅŠ, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Mēs nestimulējam to, lai mums būtu ģimenes ar pietiekami daudz bērniem, lai vispār dzimtu bērni.

Un, ziniet, tas, kas notika komisijā... nu, lai jūs saprastu. Tātad tanī brīdī, kad tika runāts, ka nepieciešams kaut kādā mērā atbalstīt jaunos vecākus, kuriem ir, pieņemsim, viens bērns, lai viņi nebūtu pakļauti valsts aizsardzības dienestam, Aizsardzības ministrijas pārstāvis pateica: «Kas tad te būs, taisīs tik bērnus un neies dienēt?!»»

PAREIZI JAU SAKA

RIHARDS KOLS, NACIONĀLĀ APVIENĪBA:

«Es vēl neesmu saticis vīrieti, kurš spētu dzemdēt. Ja jūs tādu pazīstat, tad es aicinātu arī šādu gadījumu iestrādāt likumā un atsauci vērst arī uz šādu gadījumu. Vismaz pasaules pieredzē... Nu, varbūt filmās, Holivudas filmās, izspēlēja tādus scenārijus, ka vīrietis dzemdē, bet līdz šim... modernajā zinātnē es neesmu saskāries ar šādu iespēju.»

...JŪSU GANSS

VIKTORIJA PLEŠKĀNE, «STABILITĀTEI!»:

«Es jums došu arī piemērus. «Bolt», «Wolt» darbinieki nevar izrunāt manu vārdu. Nezinu, jūsu izrunās vai ne, bet manu viņi nevar... Viņiem nevajag latviešu valodu! Jūsu «airBaltic» Ganss vai kā viņu... Gu... neatceros... Arī nevajag! 12 gadus viņš strādā. Es jums kā piemērus skaidroju.

Jūs gribat par sabiedrības šķelšanu, ja? Šeit nav sabiedrības šķelšana? Kaut kam vajag, bet kaut kas vispār vārdu nevar izrunāt - viņam nevajag, viss labi. Un jūsu Gauss vai kā... viņš saka: tas ir kauns - runāt latviešu valodā, ar ko man jārunā latviešu valodā - ar saviem darbiniekiem? Labi, viņš var intervijas nedot latviešu valodā, bet, es atvainojos, savā darbavietā viņš var runāt, viņam vajag runāt latviešu valodā.»

PRIEKŠLIKUMS

JURĢIS KLOTIŅŠ, NACIONĀLĀ APVIENĪBA:

«Kolēģi, es nesaprotu. Jūs esat iesnieguši daudzus priekšlikumus, bet kāpēc jūs neesat iesnieguši tādu priekšlikumu... Ja jums Krievijas pilsoņi šeit, Latvijā, tiešām ir tik tuvi, jūs viņus pazīstat daudz labāk nekā es, ar viņiem uzturat kontaktus un tā, kāpēc jūs neesat iesnieguši priekšlikumu, kurā skaidri pasakāt to, ka katram Krievijas pilsonim, kurš Latvijā pastāvīgi dzīvo, ir jāparaksta, ar savu parakstu jāapliecina tas, ka viņš nosoda Krievijas neizprovocēto, neattaisnojamo karu pret Ukrainu, Krievijas agresiju, nosoda Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, nosoda Krievijas imperiālismu, pilnīgi skaidri apliecina...? Kāpēc jūs neesat iesnieguši šādu priekšlikumu? Uzdodiet sev šo jautājumu!»

ARGUMENTS - DEJOŠANA

ATIS ŠVINKA, «PROGRESĪVIE»:

«Es ļoti slikti jūtos un esmu dusmīgs, ka mani salīdzina... ka mēs nevaram runāt, teikt, debatēt un balsot, kā mēs domājam. Sajūta ir tāda, ka jums ir... jūs paši un visi pārējie... visiem ir jābūt zilām acīm, baltiem, skaistiem, dejot... Un pret pārējiem jums ir neiecietība. Ir arī citādāki. Un visus nevajag salīdzināt.»

PADOMĀJIET PAR TO!

JURĢIS KLOTIŅŠ, NACIONĀLĀ APVIENĪBA:

«Un es vēlos jums norādīt, ka latviešu jaunietis, kurš nerunā krieviski un nerunās krieviski ar jūsu aizstāvētajiem pensionāriem - Krievijas pilsoņiem... Jūs padomājiet par viņu! Viņam nav stresa, kad viņam veikalā kāds dusmīgi uzbrēc par to, ka viņš nerunā krieviski?! Padomājiet par to!»

Avots: Latvijas Republikas 14. Saeimas ziemas sesijas divdesmitā sēde 2023. gada 5. aprīlī