Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Švinka: Dombravas kungs būtu gatavs visus krievus izvest pēc iespējas ātrāk līdz robežai

© Gints Ivuškāns/F64

Parlamentā atkal ievēlētās 100 gudrās galvas ir cilvēki ar miesu un asinīm un veiklu vai mazāk veiklu valodiņu. Vai viņi vienmēr runā tikai par lietu? Nē, protams! Mēs jums pastāstīsim, par ko parlamentārieši runā no tribīnes.

BET MĒS KĀ OSMAŅU LAIKĀ

ARMANDS KRAUZE, ZZS:

«(..) es gribu vērst uzmanību, ka Saeimas iepriekšējos sasaukumos bija deputātes, arī deputāti, kuriem bija piedzimuši bērniņi, un mums Saeimā nav nevienas telpas, kur māmiņas varētu aiziet nomainīt autiņbiksītes savam mazulim un pabarot viņu. (..) Somijas parlamentā deputātes nāk - starp citu, to jūs iegūglējiet, un atradīsiet - un pat plenārsēžu zālē balso kopā ar savu mazuli, un arī turpat pabaro, un viņiem arī speciālas telpas ir, kur, ja vajag, aiziet nomainīt autiņbiksītes. Tas ir moderns parlaments, tas ir parlaments, kurš atbilst mūsdienu prasībām.

Bet mēs tā kā, es nezinu, Osmaņu vai Hābsburgu impērijas laikā, kad tika veidota kaut kāda tāda viltus demokrātija... tad tur arī sanāca šie diženie un smēķēja kaut kur pa kaktiem.»

TRAKI GAN

AINĀRS ŠELSERS, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Joprojām tieku vajāts, tiesāts par to, ka esmu pārkāpis kādus ierobežojumus kovida pandēmijas laikā. Esmu tūkstošus jau samaksājis sodos. Un tādu cilvēku ir ļoti daudz. Daudzi, kuri nespēj samaksāt šos sodus, vispār aizbrauc prom no Latvijas.»

UH, KĀ PATEICA

ATIS ŠVINKA, «PROGRESĪVIE»:

«Es saprotu arī retoriku, ko Dombravas kungs runā, un šī pati retorika izskan arī komisijā - ka Dombravas kungs būtu gatavs visus krievus izvest pēc iespējas ātrāk līdz robežai un varbūt ne tikai izvest.»

VIŅI GRIB, BET...

VIKTORIJA PLEŠKĀNE, «STABILITĀTEI!»:

«Tiešām tie vecie cilvēki ar virkni veselības problēmu nevar saņemt izziņu par to, lai atbrīvotu no valsts valodas zināšanas... Nu, ir tā problēma, ka viņiem ar atmiņu pavisam ir slikti. Viņi sūdzas par to, ka... viņš apmeklē kursus, viņš runā ar apkārtējiem, bet ir tā problēma, ka šodien viņš bija kursos, no rīta vēl atkārtoja to valodu... to vārdiņu, bet jau vakarā viņš neatceras to vārdiņu. Un viņiem ir liels uztraukums... no eksāmeniem. Tas nenozīmē, ka viņi negrib. Viņi grib, bet viņiem ir uztraukums par to, ka viņiem ir milzīga atbildība par to, ka viņi šeit uzturas, ka viņi šeit dzīvo un eksāmena dēļ būs spiesti braukt... vai izstumti no valsts.»

ŠESERS, BRANTE, KRIEVIJA UN ŠPAGATS

IEVA BRANTE, «APVIENOTAIS SARAKSTS»:

«Es iegāju «Google» un ierakstīju divus vārdus: «Šlesers» un «Krievija». (..)»

(Ainārs Šlesers: «Nerunājiet... uztaisiet labāk špagatu!»)

Sēdes vadītājs: «Šlesera kungs, es jums aizrādīšu: vai nu jūs aicināt Brantes kundzi «veikt špagatu» aiz skaudības, ka jūs to nevarat, vai arī jūs to darāt, mēģinot iegūt ievērību, bet pazaudējot pašcieņu.»

BRANTE UN VĪRIEŠI

LINDA LIEPIŅA, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Vēl vairāk mani pārsteidz, ko no šīs tribīnes teica Ieva Brante, ņemot vērā, ka viņa ir arī Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja. Tad man jāsaka tā, es iegūglēju: Ieva Brante un vīrieši. Nē, nu, kāpēc? Es teikšu tā: Ieva teica - Šleseru iegūglēja, jo Šlesers bija debatējis. Brante ir debatējusi, es arī varu iegūglēt: Brante. Ieva Brante teica par Krieviju, jo kaut kādā ziņā likumprojekts skar Krieviju. Bet šis likumprojekts skar arī vīriešus, vai ne?

Nu tad es iegūglēju, ļaujiet man nolasīt: ««Mans vīrietis!» Ieva Brante pēc šķiršanās no vīra sākusi jaunas attiecības.»»

Avots: Latvijas Republikas 14. Saeimas ziemas sesijas 18. un 19. sēde 2023. gada 23. un 30. martā