Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Edmunds Zivtiņš: Kāpēc jāpiezvana meitenei pēc seksa?

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Parlamentā atkal ievēlētās 100 gudrās galvas ir cilvēki ar miesu un asinīm un veiklu vai mazāk veiklu valodiņu. Vai viņi vienmēr runā tikai par lietu? Nē, protams! Mēs jums pastāstīsim, par ko parlamentārieši runā no tribīnes.

TĀTAD - KO GRIBĒJU TEIKT UN KO PATEICU?

EDMUNDS ZIVTIŅŠ, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Cienījamais Saeimas priekšsēdētāj! Godātie deputāti, cienītās deputātes! Liels prieks jūs uzrunāt šodien no šejienes, it sevišķi tāpēc, ka nogāju lejā un paēdu, atpūtināju acis. Darba likumā ir rakstīts, cik ilgi drīkst strādāt un cik ilgi ne. Labi, dievs ar to.

Kolēģi...

Sēdes vadītājs: Zivtiņa kungs, Saeimas deputātu darbība nebalstās Darba likumā, bet gan Latvijas Republikas Satversmē.

E. Zivtiņš: Paldies, paldies, jā. Ko es gribēju teikt? Klau, nav pareizi šitā pārtraukt, izsit cilvēku no domas ārā. Nē, nopietni... Tātad - ko es gribēju teikt?»

LABRĪT, AITAS!

LINDA LIEPIŅA, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Augsti godātais Saeimas priekšsēdētāja kungs! Kolēģi deputāti! Droši vien, ja es būtu Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, es jums tagad teiktu: «Labrīt, aitas!»»

KARA LAIKĀ ZOG VISUR...

VILIS KRIŠTOPANS, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Protams, kara laikā zog visur. Atceraties, Ukrainā pirms dažiem mēnešiem bija skandāls tieši par to pašu - par armijas apgādi ar pārtiku. Vesela virkne amatpersonu tur tika atlaistas, varbūt pat apsūdzētas.

Es ar šausmām domāju par obligāto iesaukumu, kuru mēs visi te tā varonīgi atbalstām. Ja valsts sekretārs apgalvo, ka nevar katram iepirkumam izsekot, tad ar šausmām jādomā, kādi iepirkumi būs kazarmu būvniecībā, jauniesaucamo apģērbu iepirkumos un tā tālāk.»

NORĀVA NO LŪPĀM

VIKTORIJA PLEŠKĀNE, «STABILITĀTEI!»:

«(..) tikko Krištopana kungs «norāva no lūpām», ka mums priekšā ir obligātā dienesta iepirkumi. Un kādus signālus saņem sabiedrība, mātes... un es kā māte saņemu no šitās Aizsardzības ministrijas... kādi būs iepirkumi, kā būs nodrošināti bērni ar visu nepieciešamo, kas viņiem būs vajadzīgs, startējot šajā pasākumā?»

MUTI CIET!

AINĀRS ŠLESERS, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Nomierinieties, man vēl 52 minūtes laika. Un jūs nevarēsiet man aizvērt šodien muti, kā jūs gribējāt to darīt.

(..) tā ka ļaujiet runāt un netaisiet man muti ciet. Es vienkārši stāstu, kas būs.

Sēdes vadītājs: Šlesera kungs, es drīkstu izteikt piezīmes. Mans pienākums ir turēt katru deputātu stingri... pēc Saeimas kārtības ruļļa un Satversmes, un, ja vajadzēs, taisīšu arī muti ciet.»

PRIEKŠVĒLĒŠANU ČEBUREKI

ALEKSEJS ROSĻIKOVS, «STABILITĀTEI!»:

«Es jau mēnesi staigāju uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, mēģinu pierādīt, ka kafija, ko mēs dzērām priekšvēlēšanu aģitācijas laikā, un čebureki, ko ēdām, nav ieskaitāmi priekšvēlēšanu aģitācijas tēriņos. KNAB uzskata savādāk, viņi saka: a tu ej pierādi, ka tā nav!»

KĀPĒC JĀPIEZVANA MEITENEI PĒC SEKSA?

EDMUNDS ZIVTIŅŠ, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Un šeit es gribu vērsties pie «Apvienotā saraksta». Kad viņiem uzdod jautājumu: nu kā tad tur ir, kas tad tur ir? -, tad viņi tik pūš kā grūtnieces pirms dzemdībām un - «nu nav smuki, nav smuki!». Kolēģi, nav smuki nepiezvanīt meitenei pēc seksa, tas nav smuki.»

PĀRĀK JAUNI, LAI APSAUKĀTOS

IGORS RAJEVS, «APVIENOTAIS SARAKSTS»:

«Tā kā mēs esam jauns politisks spēks, ne īpaši labi mums veicas ar apsaukāšanos un metaforisku izteikšanos par dažādām lietām, bet...

(..) Tāpēc arī atkal atgriežamies pie jautājuma par ministrijas iepriekšējo vadību, kura runāja par pilnīgi lunātiskiem cipariem, par pilnīgi lunātiskiem daudzumiem karavīru iesaukšanas... un viņu apmācības procesā.»

Avots: Latvijas Republikas 14. Saeimas ziemas sesijas trīspadsmitā sēde 2023. gada 2. martā, ziemas sesijas piecpadsmitā (ārkārtas) sēde 2023. gada 15. martā