VAKARA ZIŅAS. Vēl viens šokējošs gadījums par varbarbību ģimenē; policija arī šoreiz nelikās ne zinis

© Pixabay.com

Laikā, kad lielu daļu Latvijas iedzīvotāju ir satraucis notikušais Jēkabpilī, kur vardarbīgais Leons Rusiņš pēc ilgstošas vajāšanas noslepkavoja savu bijušo dzīvesbiedri un bērna māti, beidzot mazliet lielāka uzmanība tiek pievērsta problēmai, kas mūsu valstī jau sen ir aktuāla līdz izmisumam. Brīvdienu žurnālā "VAKARA ZIŅAS" publicēts šokējošs stāsts par vardarbību baznīcas kalpa ģimenē un tiesībsargājošo iestāžu attieksmi, kad sieviete izmisīgi lūdza palīdzību.

Jēkabpils traģisko notikumu iespaidā "Vakara Ziņām" bija saruna ar kādu sievieti, kura vēlējās, lai viņas vārds netiktu minēts, taču uzskata - ja vien viņas pieredze kādai citai kaut par kripatu var palīdzēt, ir vērts to atklāt publiski. Redakcijas rīcībā ir sievietes vārds un viņas sarakste ar tiesībsargājošām iestādēm.

"Dzirdot par Jēkabpilī notikušo traģēdiju, protams, nāca atmiņā notikumi manā dzīvē, kas risinājās 2017. un 2018. gadā Rīgā. Mans bijušais vīrs bija pērminderis Latvijas lielākajā evaņģēliski luteriskajā draudzē (šajā baznīcā kopā ir ap 20 pērminderu un vairāk nekā 5000 draudzes locekļu). Es biju viņam pēc skaita trešā oficiālā sieva, viņš man pirmais vīrs. Faktu, ka vīrs bijis vardarbīgs arī pret savām iepriekšējām sievām, uzzināju no viņa paša, taču krietni pēc tam, kad mūsu laulība tika noslēgta. Pirms mani nosodāt par vieglprātību, sakiet, kā šādu informāciju varētu noskaidrot, pirms dot jāvārdu. Tolaik pat neienāca prātā, ka savai drošībai būtu bijis vēlams uzmeklēt viņa iepriekšējās partneres un to pajautāt," žurnālam atklāj no pērmindera vardarbības cietusī sieviete.

Viņš viņu vajāja visdažādākajos veidos. Cietusī, tāpat kā Jēkapilī nogalinātā sieviete, bija vērsusies pēc palīdzības tiesībsargājošās iestādēs, kuras viņu vienkārši "atšuva", jo "nav līķis, nav lietas". Jēkabpils gadījumā bija...

Cietušās pieredzes stāstu un tiesībsargājošo iestāžu reakciju uz sievietes izmisīgo palīgā saucienu var izlasīt 28. aprīļa "Vakara Ziņu" numurā.

Vakara Ziņas

Vakara Ziņas

«Katrā braucienā pārsteidzošākais ir cilvēki – gan tie, ar kuriem vienojošs ir ceļš, gan tie, ar kuriem šai ceļā ir lemts satikties. Tas ir neticami, cik spēcīgus, radošus un gaišus cilvēkus mēs sastopam ceļā un ikvienā vietā, kur nonākam,» saka mūziķis, dziesmu autors, Latvijas Radio 5 direktors un «Velomūzikas» idejas autors Kārlis Kazāks.