VAKARA ZIŅAS. Andris Ērglis strādājis mežā un gaļas kombinātā

© Privāts arhīvs

«Ja man tagad būtu 20–25 gadi, bet šī mirkļa prāts, es ļoti daudzas lietas dzīvē būtu darījis citādi. Noteikti!» atzīst populārais dziedātājs Andris Ērglis.

Andris Ērglis 16. janvārī nosvinēja 40 gadu jubileju. Viņš izstāsta, ka iepriekšējā desmitgadē viņa dzīvē ir noticis daudz laba. Viņš ir pateicīgs pat kovidam, kas, lai arī bija «pamatīgs blieziens pa smadzenēm», mūziķim lika saņemties, nepadoties un būt par vīrieti. «Es darīju tādus darbus, ko nekad mūžā nebiju darījis, un izrādījās, ka es daudz ko varu. Protams, psiholoģiski bija grūti, bet visā šajā situācijā noteikti bija vairāk pozitīvā nekā negatīvā,» mūziķis šodien secina.

Lai nopelnītu iztikai, Andris Ērglis strādāja mežā, brauca ar traktoru bez piekabes mīnus 20 grādos - ar piecām biksēm kājās un sešiem džemperiem mugurā, lai nenosaltu. Viņš strādāja arī gaļas kombinātā, un, atšķirībā no darba mežā, kur nebija daudz jākontaktējas ar citiem strādniekiem, tas bija liels «kultūršoks». «Tu stāvi pie vakuuma sliedes, un uz tevi lūr: «O, jā, tas taču ir viņš. Paskat, tagad arī viņš te strādā, vai, cik grūti...» Bet es tam nepievērsu baigo uzmanību, vairāk domāju par saviem tiešajiem pienākumiem. Daudzi pat lika likmes, cik tad izturēšu - vienu dienu, divas, nu, augstākais, nedēļu… Nebija jau tā, ka es nekomunicēju ar šiem cilvēkiem, protams, komunicēju, un, kad pēc četriem mēnešiem gāju prom no šī darba, viņi uz mani skatījās jau citādi - es biju lauzis stereotipu par māksliniekiem un arī pats sev pierādījis, ka neesmu tas, kurš padodas pie pirmajām grūtībām,» gandarīts ir Andris Ērglis.

Svarīgākais