Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Švinka: Varbūt Šlesers gribēs kļūt par enģeli?

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Parlamentā atkal ievēlētās 100 gudrās galvas ir cilvēki ar miesu un asinīm un veiklu vai mazāk veiklu valodiņu. Vai viņi vienmēr runā tikai par lietu? Nē, protams! Mēs jums pastāstīsim, par ko parlamentārieši runā no tribīnes.

VARBŪT ŠLESERS GRIBĒS KĻŪT PAR EŅĢELI

ARTIS ŠVINKA, «PROGRESĪVIE»:

«Mēs šeit runājam, ka trūcīgākajiem un vidusslānim šobrīd nav naudas, bet mēs arī saprotam, ka mums ir pietiekami daudz bagāto cilvēku, un šāda eņģeļu investoru apmācība varbūt būtu solis, kā piesaistīt vairāk investīciju šiem uzņēmumiem. Varbūt arī šeit mums ir turīgi cilvēki, es nezinu, varbūt Šlesera kungs vēlētos kļūt par eņģeli, bet tad droši vien būtu nepieciešami kaut kādi ieguldījumi apmācībās, sagatavošanās pasākumi eņģeļu kopienas fonda izveidei Latvijā.»

AIZRUNĀJĀS

VILIS KRIŠTOPANS, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Rajeva kungs man atļāva viņu... ne viņu citēt, bet atļāva pateikt to domu, ko viņš man pateica pirms dažām dienām. Savā laikā Pēteris I teica tā: jebkuru intendantu, jebkuru, kas nodarbojas ar piegādi armijā, ja viņš ir strādājis tur vairāk par gadu, var droši nošaut, jo ir skaidrs, par ko viņu nošaus. Bet mums tur sēž Garisons vēl no Rinkēviča laikiem. Jūs iedomājieties - ja tur uztaisītu izmeklēšanas komisiju, kas tur viss peldētu augšā...»

KRIŠTOPANS PAR KRIŠTOPANU

KRISTAPS KRIŠTOPANS, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Ir, protams, zināmas priekšrocības, ja Saeimā ir viens no taviem radiniekiem, proti, šad tad var par velti uzēst Saeimas ēdnīcā, šad tad kā frakcijas priekšsēdētāja vietnieks es viņam varu likt kaut ko izdarīt, bet ir arī, protams, kaut kādi mīnusi. Protams, jāuztraucas ir par diviem cilvēkiem.»

BET KO TAD LAI SAKĀM MĒS?!

UĢIS MITREVICS, NACIONĀLĀ APVIENĪBA:

«Varbūt runājam par nodokļu vienkāršošanu, par to, ka mēs katrs nespējam saprast, cik liela ir alga tad, kad atņem nodokļus, jo trīskāršā progresivitāte un kalambūrs mums, normāliem cilvēkiem, un pat jaunajiem grāmatvežiem neļauj aprēķināt algu.»

BET CILVĒKS SĒŽ...

HOSAMS ABU MERI, «JAUNĀ VIENOTĪBA»:

«Nu, beidziet runāt visu laiku - Krišjānis Kariņš ir saguris. Tas pirms vēlēšanām bija kā tāds lozungs, bet cilvēks sēž (jau mēs esam pulksten piecos) smaidīgs, kustīgs, viņš var vadīt šo valdību vēl četrus un piecus gadus bez problēmām.»

Avots: Latvijas Republikas 14. Saeimas ziemas sesijas devītā (ārkārtas) sēde 2023. gada 17. februārī