Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Astrologam Račam – sava zvaigzne 

Zvaigzni «Andris Racs» var ieraudzīt pēc reģistra numura interneta mājaslapā «Star-Register.eu» vai mobilajā aplikācijā, reģistrācijas numurs ir C1293EF74.  © Privāts arhīvs

«Kopš bērnības esmu lūkojies zvaigznēs un daudz sapņojis par tām. Nekad nebūtu iedomājies, ka tālu Strēlnieka zvaigznāja virzienā būs arī zvaigzne ar manu vārdu,» saka pazīstamais astrologs Andris Račs.

«Esmu zvaigzne! Pirmais kurss man sagādāja ārkārtīgi priecīgu pārsteigumu, uzdāvinot man zvaigznes «Andris Racs» reģistrēšanu zvaigžņu reģistrā. Esmu ļoti, ļoti priecīgs!» atzīst astrologs, Andra Rača astroloģijas skolas vadītājs, kurš 15. februārī svinēja savu 60. dzimšanas dienu.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Andris Račs atzīst, ka nekad pat nebija iedomājies, kur nu vēl teicis kādam, ka gribētu, lai viņa vārdā tiktu nosaukta zvaigzne, tāpēc studentu dāvinājums bija liels un saviļņojošs pārsteigums. «Es pat nevarēju iedomāties, ka kaut ko tādu varētu gribēt,» viņš smaidot piebilst.

Taujāts, vai savu zvaigzni debesjumā viņš var arī saskatīt ar neapbruņotu aci, astrologs skaidro: «To var ieraudzīt pēc reģistra numura interneta mājaslapā «Star-Register.eu» vai mobilajā aplikācijā, reģistrācijas numurs ir C1293EF74. Tur esmu apskatījies - nav super spoža, bet ir baigi smuki,» viņš priecīgi stāsta, piebilstot, ka tagad ar aplikācijām viss ir ļoti vienkārši - pagriez tik telefonu pret debesīm, un visu var izpētīt.

«Protams, gribas jau redzēt arī pa īstam, bet man nav teleskopa. Ja kādreiz būs, tad varēšu pētīt ne tikai telefonā. Nav arī vēl sanācis būt ārpus pilsētas pa nakti, lai palūkotos zvaigžņotajās debesīs. Es labas lietas nesteidzos izbaudīt, gan vēl pagūšu. Pirms tam tikai jāpapēta, kad to vislabāk var redzēt,» stāsta astrologs, piebilstot, ka viņa vārdā nosauktā zvaigzne ir tuvu Strēlniekam, kas labi atbilst viņa paša horoskopam.

Bet studenti Andrim Račam uzdāvinājuši ne tikai zvaigzni. Viņi savu pasniedzēju lutina ar dažādām mīļām dāvanām - siltām vilnas zeķēm, gardu medu, lasāmvielu un dāvanu kartēm.