Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Laila Ilze Purmaliete šovasar aktīvi koncertēs

© F64

«Man nav tradīciju, kā svinēt savu dzimšanas dienu, katru reizi ir kaut kas cits,» saka dziedātāja un komponiste, izrāžu un koncertu producente Laila Ilze Purmaliete. Viņai dzimšanas diena 27. februārī.

«Man patīk, ja dzimšanas dienu iespējams savienot ar kādu koncertu, taču šoreiz man bija brīva diena. Kopumā šis laiks man ir radoši ļoti piepildīts, tāpēc savā brīvdienā vienkārši atpūtos. Beidzot bija laiks noskatīties filmu «Mātes piens», ko režisore Ināra Kolmane veidojusi pēc manas klasesbiedrenes, rakstnieces Noras Ikstenas romāna. Man ir prieks, ka Nora labi jūtas, ir labā garastāvoklī un priecīga par filmas panākumiem,» stāsta jubilāre.

Viņu pašu uz skatuves varēja redzēt 8. martā VEF Kultūras pils Kamerzālē, kur izskanēja koncerts «Dzied, māsiņa!» kopā ar dziesminieci Antu Eņģeli. Tas vienlaikus bija arī viņu pirmā kopīgo dziesmu albuma prezentācijas koncerts. «Pirmoreiz ar Antu satikāmies Anglikāņu baznīcā, tas bija pasen, un tolaik dziedājām katra atsevišķi. Mūs kopā saveda pandēmija. Mūsu lauku mājas ir netālu: Antai Mazsalacā, man - Korģenē, un uz mēģinājumiem mēs satikāmies pa vidu, katra braucām 25 kilometrus,» atminas Laila Ilze Purmaliete. Abas kopā jau daudz koncertējušas, un klausītāji vairākkārt jautājuši, vai ir iespējams iegādāties arī viņu kopīgi izpildīto dziesmu albumu. «Tad nu esam to radījušas - esam ierakstījušas 18 optimistiskas, liriskas un dvēseli dziedinošas dziesmas un ne tikai pavasarī, bet arī vasarā ar šo programmu dosimies pie saviem klausītājiem visā Latvijā.»

Otra koncertprogramma, ar ko komponiste un dziedātāja šajā pavasarī un vasarā dosies pie saviem klausītājiem, ir «Ārijas Elksnes dzīves melodijas». «Man Ārija Elksne ir ļoti liela personība, kura mani nebeidz pārsteigt ar savu dzeju. Tā atver dvēseli dzīves mīlestībai, cilvēku sapratnei un pasaules bezgalībai. Viņas dziļā atvērtība ļauj arī mums atvērties visām sāpēm un priekam gluži jaunā pakāpē,» saka mūziķe, piebilstot, ka martā šī programma izskanēs Siguldā un Koknesē. Savukārt jūlijā VEF Kultūras pilī gaidāms koncerts «Mūsu mīlestība», kas top par godu leģendārā «Čikāgas piecīšu» dibinātāja un vadītāja Alberta Legzdiņa deviņdesmitgadei. Līdzās Lailai Ilzei Purmalietei un Antai Eņģelei uz skatuves kāps gan teātru dziedošie aktieri, gan Lorija Vuda, un, iespējams, no Amerikas ieradīsies Armands Birkens.