Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Astrologs Andris Račs: Man "zvaigznes ir tā sastājušās", ka šī ziema jau ir par garu

© Jānis Deinats

«Godīgi sakot, jau gaidu vasaru. Man «zvaigznes ir tā sastājušās», ka šī ziema jau ir par garu,» smaidot saka pazīstamais astrologs Andris Račs. 15. februārī viņam bija 60. dzimšanas diena, un viņš to sagaidīja saulē – uz kādas salas Vidusjūrā.

Viņš stāsta, ka parasti savu dzimšanas dienu svin īstajā datumā, pēc iespējas sapulcinot kopā visus radus un draugus. «Ar katru gadu viņu paliek arvien vairāk, jo bērni dzimst, un tas ir ļoti labi. Man jau patīk, ka apkārt ir «kolhozs». Pēdējos gados to īpaši novērtēju, jo laikabiedru, kā zināms, vairāk nepaliek,» saka Andris Račs. Viņam ir seši bērni, trīs mazdēli, drīz «taisās» arī ceturtais.

Bet šogad savā apaļajā dzimšanas dienā jubilārs bija citā pasaules malā, kopā tikai ar kundzi Baibu un jaunāko meitiņu Sonoru. «Man bija doma vienam uz ilgāku laiku aizbraukt uz pavisam citu pasaules malu - uz Indiju, par dzīvi padomāt… Bet sieva mani nelaida. Tā es tagad būtu peldējis okeānā. Bet viņa negribēja palikt viena ar bērniem, kad tepat līdzās notiek karš,» stāsta jubilārs.

Astrologa ikdiena paiet darbā ar cilvēkiem, vakaros - skolā. Starp citu, Andra Rača astroloģijas skola septembrī svinēs 30 gadu jubileju, un šis notikums jubilāram ir pat nozīmīgāks par paša dzimšanas dienu. «Tā būs liela balle ar dzīvo mūziku. Reizi desmit gados tādu uztaisu,» viņš piebilst. «Šogad pie manis nāk daudz cilvēku, kuri bijuši pirms 15 gadiem, un stāsta labā nozīmē «visādus brīnumus», ko esmu viņiem prognozējis un kas ir piepildījies. Un jautā, vai tiešām zvaigznēs to tā var redzēt. Un es arī domāju: vai tiešām? Izrādās, ka var. Tāds «fīdbeks», kā tagad moderni saka, ļauj ieraudzīt, ko labu dzīvē esmu izdarījis,» astrologs jūtas gandarīts.

Bet vienu dienu nedēļā viņš ņem sev brīvu, tad mazāko meitu nelaiž uz dārziņu, lai kvalitatīvi pavadītu laiku kopā. «Viņa ir tajā zelta vecumā, kad tētis vēl ir foršs, bet arī vairs ne vienmēr,» Andris pasmaida un paskaidro: kad meita jāved uz ballīti, tētis ir labs, bet, kad jānāk mājās no ballītes, tētis ir slikts. «Ezoterikā ir tāds termins - maigā prāta vecums. Viņa vēl ir tajā, un es to izbaudu.»