Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Šlesers: Es varu palikt bez īpašuma un nonākt uz ielas, ja nemaksāšu

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Parlamentā atkal ievēlētās 100 gudrās galvas ir cilvēki ar miesu un asinīm un veiklu vai mazāk veiklu valodiņu. Vai viņi vienmēr runā tikai par lietu? Nē, protams! Mēs jums pastāstīsim, par ko parlamentārieši runā no tribīnes. 

GAIDA LIEPIŅA, GAIDĀM ARĪ MĒS

LINDA LIEPIŅA, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Es negribētu sagaidīt to brīdi, kad meiteņu korī dziedās puikas, jo viņi sludinās sevi par meitenēm. Un es domāju, cik drīz par normu tiks pieņemts tas, ja kāds sekos savam dabīgajam aicinājumam un no Saeimas tribīnes runās kails.»

KAS IR KAPOS?

ALEKSANDRS KIRŠTEINS, NACIONĀLĀ APVIENĪBA:

«Kā teica Grēta Tūnberga, ir divi ļaunumi - lielais bērnu skaits un kapitālisms, kas sagrauj planētu. Un mēs jau esam daudzreiz teikuši, ka mums būšot bezizmešu ekonomika. Nu, jūs zināt, ka bezizmešu ekonomika ir kapos.»

SKATIES SPOGULĪ!

MĀRCIS JENCĪTIS, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Un, mīļie draugi, ja kādam no klātesošajiem vai kādiem, kas dzird šo manu uzrunu, nav skaidrības par savu dzimumu... Tas ir ļoti vienkārši izdarāms: priekš tam ir spogulis, kad tu esi viens pats. Un, draugi, tas, ko tu redzi spogulī, ir dzimums, nevis izjūtas vai arī viedoklis. Dzimums ir tas, ko tu redzi spogulī.»

GRŪTA DZĪVE

AINĀRS ŠLESERS, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Es šodien saņēmu no sava advokāta divus tiesas spriedumus. Apgabaltiesas spriedums, ar kuru man ir piespriesti kārtējie sodi par to, ka es neesot ievērojis kovidierobežojumus, - man ir jāsamaksā 1175 eiro. Kopumā pret mani ir ierosināti septiņi procesi, un ik pa brīdim man pienāk rēķins. Ja es nesamaksāšu sodu, tad viss mans īpašums tiks apķīlāts. Konsekvences būs tādas: es varu palikt bez īpašuma un nonākt uz ielas, ja nemaksāšu.»

TĀ SIEVIETE AR LUSTRU...

RAMONA PETRAVIČA, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Neapšaubāmi, ka likumprojekts «Civilās savienības likums» sagatavo augsni viendzimuma laulībām. Un aiz tā nevajadzētu slēpties un piesaukt seniorus, ka, lūk, šis Civilās savienības likums kaut kādā veidā risinās senioru problēmas - divas tantiņas vai divi onkulīši tagad varēs kaut kā ekonomēt savus izdevumus. Nu, pamēģiniet kādam senioram iestāstīt, ka viņam ir jānoslēdz civilā savienība un pēc tam viņš varēs... tā tantiņa ar to tantiņu salaulāties. Nu tad jūs dzirdēsiet to, ko vēl nekad neesat dzirdējuši. Tā ka nevajadzētu šeit spēlēties un piesaukt seniorus.

Bet tādā gadījumā mums atbrauks no Londonas tā sieviete, kas salaulājusies ar lustru... Es gaidu to brīdi, kad kāds te tāds ieradīsies un aizies uz Satversmes tiesu, un ko tad tā Satversmes tiesa teiks? Nu būs taču jāatzīst kā ģimene, jo viņa kādā valstī ir salaulājusies ar to lustru.»

IRMA KALNIŅA IZRĒĶINĀJUSI

IRMA KALNIŅA, «JAUNĀ VIENOTĪBA»:

«Augsti godātais Saeimas prezidij un Smiltēna kungs! Es jums ieskatos acīs, jo to, ko es gribu jums teikt, es arī jums visiem teikšu.

Šodien mēs visi klausāmies ļoti emocionālas runas - gan no vienas puses, gan no otras puses, gan no vidus. Un es ilgi domāju, vai es, Irma Kalniņa, esmu spējīga jums izteikt savas domas. Daži no jums zina, ka jau 22 gadus es Latvijā esmu, nu, tā zinošā sieviete par etiķeti, protokolu un komunikāciju. Es esmu bijusi klāt pie katra prezidenta un apmācījusi viņa kanceleju. Dažus no jums arī un dažus, kas vēl ieņēma jaunus amatus, - par to es esmu ļoti lepna. Un četri tūkstoši cilvēku - viss kopumā.»

Avots: Latvijas Republikas 14. Saeimas rudens sesijas vienpadsmitā sēde 2022. gada 15. decembrī