Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Tikmēr parlamentā...Armands Krauze: Kariņš ir feins

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Parlamentā atkal ievēlētās 100 gudrās galvas ir cilvēki ar miesu un asinīm un veiklu vai mazāk veiklu valodiņu. Vai viņi vienmēr runā tikai par lietu? Nē, protams! Mēs jums pastāstīsim, par ko parlamentārieši runā no tribīnes. 

KO DIEVS DEVIS

ARTURS KRIŠJĀNIS KARIŅŠ, «JAUNĀ VIENOTĪBA»:

«Mums uzsvars pirmām kārtām jāliek uz tādas enerģijas ražošanu, kas ir mūsu pašu mājās, tātad - kas mums ir; ko, kā saka, Dievs mums ir devis. Dievs mums dod vēju - bezmaksas vēju. Protams, nedaudz jāmaksā, lai turbīnu uzstādītu, pieslēgtu tīkliem un izmantotu, bet pats vējš neko nemaksā. Tas pūš - vai nu mēs to izmantojam, vai vienkārši, kā saka, savelkam jakas, lai nesalstam. Labāk izmantosim! Un savilksim jakas, lai nesalstam!»

NEĶERSIM ZIMBABVI!

VILIS KRIŠTOPANS, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Man zvanīja Krišjāņa Kariņa «advokātu» birojs - ne ta «rečekisti», ne ta «Re:Baltica» -, kaunināja mani, ka salīdzinu Latviju ar Igauniju, bet prezidents Levits arī uzdeva ķert Igauniju, nevis, piemēram, Zimbabvi. Es nezinu, kāda būs skolotāju alga Zimbabvē, bet Igaunijas valdība jau pieņēma budžetu, kur 2023. gadā skolotāju vidējā alga būs 2054 eiro. Latvijas skolotāju vidējā alga diez vai sasniegs 1000 eiro nākamajā gadā.»

ŠMITA ČĪBAS GAISĀ

ALEKSEJS ROSĻIKOVS, «STABILITĀTEI!»:

«(..) vienīgi es gribētu vēl novēlēt nomainīt Didzi Šmitu. Viņš tik spīdoši maina čības gaisā... es domāju, ka jums būs tikai kauns par viņa darbu, neko labu jūs tur neredzēsiet.

Augsti godātie kungi, topošie ministri, vēlreiz atkārtoju: manā skatījumā Krišjānis Kariņš nav piemērots premjerministrs. Ir tāds teiciens: «Na bezribje i rak riba.

Vot, Krišjānis Kariņš šajā gadījumā... izskatījās tieši šādi.»

JA NEPĪPĒ, TAD NEUZZINA

RAMONA PETRAVIČA, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Šodien pulksten 10.00 saņēmu īsziņu, ka tieši pēc pusstundas tiek sasaukta ārkārtas sēde. Iepriekš par to, ka tāda sēde šodien būs, varēja uzzināt tikai Saeimas pīpētavā, bet tiem, kas nepīpē, tādu iespēju nebija. Un iepriekš ar deklarācijas melnrakstu varēja iepazīties portālā «puaro.lv».Nu tad pīpētava un portāls «puaro.lv»laikam turpmāk būs valdības informācijas avoti?»

TAGAD ZINĀSIM ARĪ MĒS

DAIGA MIERIŅA, ZZS:

«Es esmu strādājusi ministrijā, es zinu, kā tas tālāk notiek. Varbūt kaut kas ir mainījies, bet deklarācija nonāk ministrijā, un tālāk visi gudro, ko tad kāds politiķis zem katra punkta ir domājis, un katrs pēc intuīcijas saliek savus punktus.»

PAR SIEVIETĒM KARIŅA LAIVĀ

LINDA LIEPIŅA, «LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ»:

«Manuprāt, labā ziņa ir tā, ka šajā valdībā strādās sešas sievietes. Tieši sievietes šodien ir tās, kas var saglabāt veselo saprātu trakajā pasaulē starp kariem, ieročiem, naidu un naudu pāri visam. Aiz cieņas pret katru sievieti, kura šodien ir gatava iekāpt Krišjāņa Kariņa vadītajā laivā, es nekritizēšu nevienu no viņām. (..) Un, ja es drīkstētu sarunāties ar zāli, tad es sacītu: Krišjāni Kariņ, kad jūsu laiva grims (un tas būs drīz), pirmās izglābiet dāmas, un jūs pats kā īstens kapteinis un vadonis - drosmīgs, gudrs, vieds - uz grimstošās laivas palieciet pēdējais un turpiniet airēt.»

CERAMS, NESABOJĀSIM...

ANDRIS BĒRZIŅŠ, ZZS:

«Veselības ministrei man sevišķi gribas novēlēt - veselību, veselību, veselību un veselību! Ja jums būs veselība, tad jūs ilgi strādāsiet. Jūs esat godīgs, labs cilvēks, un es ticu, ka mēs jūs nesabojāsim. Tad jūs varēsiet strādāt un nest labumu. Es tiešām lieku cerību, ka jūs varēsiet izdarīt daudzas, daudzas labas lietas.»

KO KIRŠTEINS GRIBĒJA PATEIKT?

ALEKSANDRS KIRŠTEINS, NACIONĀLĀ APVIENĪBA:

«Tātad - kāda ir mūsu valsts ideoloģija? Vai ideoloģija ir labklājība? Ja tā ir labklājība, tad - ko tas nozīmē? Vai tas nozīmē nopirkt otru automobili, drusciņ lielāku dzīvokli, garšīgākus vīnus? Un to, ka sievietes būtu vairāk noslogotas, rakstot maģistra... un doktora disertācijas? Un to, ka dzimtu mazāk bērnu?»

KARIŅŠ IR FEINS

ARMANDS KRAUZE, ZZS:

«Man Kariņa kungs patīk, viņš ir interesants, jautrs; ļoti feini ir šeit aprunāties ar viņu pārtraukumos, bet tie nav rādītāji labam valdības vadītājam. Protams, labu valdības vadītāju vērtēju citādāk.»

SPĪDOLA SPĒS!

SKAIDRĪTE ĀBRAMA, «PROGRESĪVIE»:

«Izrādās, Spīdolas tēls joprojām ir dzīvs ne tikai latviešu folklorā, bet arī Latvijas politikā - beidzot mūsu ievēlētie lāčplēši ir tikuši vaļā no Veselības ministrijas, kas, izrādās, ir ļoti toksiska, jo var riskēt ar netikšanu nākamajā Saeimā. Spīdola ir pierunāta un uzņemas vadību. Visu cieņu Spīdolai!»

Avots: Latvijas Republikas 14. Saeimas rudens sesijas desmitā (ārkārtas) sēde 2022. gada 14. decembrī