Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Frizūru horoskops 

© Pixabay

Ir dažādi paņēmieni, kā raksturot cilvēku, paskatoties uz matu sakārtojumu. Mēdzam taču teikt: tam nu gan ir lauvas krēpes –, vai ne? Un izrādās, ka šā cilvēka horoskopā tik tiešām Lauvas zvaigznājam ir noteicošā loma. Esam ievērojuši, ka vienam patīk gari mati, otram – īsa un akurāta frizūra. Kāda dāma iecienījusi lokas, bet cita maina matu krāsu vairākas reizes gadā. Viena nez kāpēc izvēlas ilgstoši būt blondīne, cita – pēkšņi pārkrāso galvas rotu zilgani melnā vai spilgti zaļā krāsā. Kur nu vēl tās, kuras labprātīgi izvēlas zēngalviņu… Un ir gana daudz vīriešu, kuri savus garos matus sien astītē vai sapin bizīti. 

Kas mūs vada, izvēloties sev (bet varbūt - apkārtējiem) tīkamāko frizūru? Piedāvājam izklaidējošu horoskopu, ko varētu attiecināt uz pārfrāzētu teicienu (ne)vērtēt cilvēku pēc viņa frizūras...

Politiķis Artis Pabriks

Dziedātāja Samanta Tīna

AUNS

Auni ir ļoti prasīgi un savu izskatu vērtē, varētu teikt, pat piekasīgi. Viņu augstās prasības attiecas arī uz frizūru. Auni allaž izskatās kārtīgi un stilīgi un visbiežāk par savu firmas zīmi izvēlas dabiskus, cirtainus matus (ja tie ir vijīgi kopš dzimšanas). Viņi reti piekrīt eksperimentēt ar frizūru - ja viņi kādu matu griezumu ir atzinuši par piemērotāko, tad to ilgi nemaina. Svarīgākais nosacījums: lai matu griezums būtu ērts un frizūras sakārtošana neprasītu ilgu laiku - tāda ir gan vīriešu, gan sieviešu prasība. Viņi lielākoties izvēlas īsu un modernu matu sakārtojumu. Vīriešiem tīkamākais šķiet pāris milimetru garš matu griezums vai, kā tautā mēdz teikt, ezītis, bet sievietes priekšroku dod vai nu īsam matu griezumam, vai arī gariem, dabiski vijīgiem matiem. Auna prioritāte ir klasika un sportisks stils.

Dziedātājs Intars Busulis

Ekspolitiķis Einars Repše

VĒRSIS

Vērši ļoti uzmanīgi izturas pret saviem matiem un frizūru maina piesardzīgi, par būtiskāko kritēriju uzskatot komfortu un nevainojamu matu sakārtojumu. Viņi diezin vai izvēlēsies lecīgas un kliedzošas, ultramodernas un ekskluzīvas frizūras, drīzāk kaut ko klasisku: karē vai vidēja garuma griezumu taisniem matiem. Sprogas, lokas un ilgviļņi Vēršus nesajūsmina. Toties viņi mēdz aizrauties ar matu krāsošanu, tāpēc nebrīnieties, ja nedēļas laikā uz šīs zodiaka zīmes pārstāves galvas ieraudzīsiet krāsu kakofoniju - nedēļas sākumā Vērša dāma var būt blondīne, pēc tam brunete un visbeidzot rudmate. Vēršiem patīk vienkārša frizūra, bet to papildinās stilīga sprādze vai kāds cits aksesuārs, piemēram, puķes formā. Ikdienas rutīnā Vērši nesmādēs zirgastē saņemtus matus, un tādā izskatā viņi var doties visur - gan uz darbu, gan uz teātri.

Aktrise Merilina Monro

Mūziķis Pols Makartnijs

DVĪŅI

Dvīņus māte daba ir radījusi kā spilgtus un izteiksmīgus cilvēkus, un gandrīz vienmēr viņi ir apmierināti ar to, kas jau bijis ielikts šūpulī. Tajā skaitā ar izskatu. Dvīņi reti piekrīt eksperimentēt ar saviem matiem, bet arī nav ar mieru galvas rotu savākt vienkāršā astītē vai copītē. Viņiem patīk vijīgi, brīvi krītoši, vidēji gari mati, viegli veidojamas frizūras. Būtiski, lai frizūra būtu universāla un Dvīņi paši to varētu ieveidot tā, kā vajag - atkarībā no laikapstākļiem vai noskaņojuma, vai tērpa. Nu nezina Dvīnis vakarā, kādu matu sakārtojumu viņš gribēs no rīta vai pat pēc pāris stundām. Nereti arī Dvīņu vīriešiem patīk neievērot lietišķās etiķetes prasības un ataudzēt garākus matus.

Princis Viljams

Bijusī Vācijas kanclere Angela Merkele

VĒZIS

Vēži pret savu galvas rotu izturas tik rūpīgi kā neviens cits. Gandrīz vai jāsaka, ka Vēži trīc un dreb par saviem matiem un ir gatavi atdot puskaraļvalsti to veselības labad. Jābrīnās, ka Vēži vēl nav saskaitījuši, cik matu viņiem ir un cik diennakts laikā padodas dabiskajai atlasei - izkrīt. Viņi bieži apmeklē frizieri. Nereti Vēži izvēlas gludas, pat «nolaizītas» frizūras, īsus matus. Vēžu dāmām piestāv gan taisni mati, gan arī pakāpenisks griezums, ko papildina krāsainas šķipsnas. Svinīgiem mirkļiem Vēži izvēlas ieveidot šķipsnas ar gēlu vai laku. Taču var gadīties, ka tieši Vēžu vīrieši pārsteidz ar stilīgu grebenes tipa frizūru, kas viņiem piešķir īpašu šarmu.

Basketbolists Kristaps Porziņģis

Dziedātāja Madonna

LAUVA

Lauvas ir tik pašpārliecināti cilvēki, ka viņiem nav nepieciešams lieku reizi atgādināt citiem par savu pievilcību. Arī pret frizūru viņi izturas tāpat - vēsā mierā. Un frizētavu apmeklē nepieciešamības spiesti - kad citādi nevar. Lauvām ir spēcīgi un skaisti mati, viņiem piestāv paspūruši, nepaklausīgi mati, tāpēc viņi izvēlas atbilstošu matu sakārtojumu un prot to valkāt. Tas viņus rotā. Lauvām savus skaistos matus nevajadzētu bendēt ar ķīmiskām procedūrām - ilgviļņiem un krāsošanu, tāpēc daudzi Lauvas izvēlas dabisko matu krāsu vai arī ar laiku atgriežas pie tās, jo nevar taču pārliecinoši apgalvot, ka neviena tumšmataina Lauvene nebūtu izmēģinājusi savas krēpes izbalināt. Lauvu sievietes bieži izvēlas kuplas frizūras, pakāpenisku griezumu. Dažiem Lauvu vīriešiem patīk nēsāt matus astītē vai bizītē.

Princis Harijs

Rakstniece Agata Kristi

JAUNAVA

Jaunavas lielākoties saka jāvārdu klasikai un reti piekrīt izaicinājumam eksperimentēt ar matiem. Ja krāso matus, tad neko kliedzošu tajos nezieķē - «normālas», dabiskajiem toņiem tuvas krāsas. Baidoties izbojāt savu pašreizējo tēlu, Jaunava nereti palaiž garām lieliskas iespējas mainīt matu griezumu vai izveidot citu frizūru. Ja kaut reizi viņas pamēģinātu kaut ko nebijušu, Jaunavām būtu visas iespējas kļūt par neparasta, diezgan uzkrītoša stila piekritējām. Sieviešu kārtas Jaunavām lieliski piestāv zēngalviņa, ar kuru viņas izskatās neparasti maigas un sievišķīgas. Toties vīrieši var atstāt vīrišķīgu un pat brutālu iespaidu ar gariem matiem. Jaunavām piestāv pakāpenisks griezums un vienkāršs matu sakārtojums.

Žurnālists, politiķis Dainis Īvāns

Politiķe Inese Lībiņa-Egnere

SVARI

Svari allaž izskatās tā, it kā būtu uzaicināti uz gandrīz ideālām vakariņām. Viņi ir īsteni modes gardēži un nekad neatteiksies no vismodernākā matu griezuma un visglamūrīgākās frizūras. Svari ir tieši tie cilvēki, kuri ik rītu spēj piecelties stundu agrāk, lai izmazgātu matus un tos glīti izveidotu. Svariem nevajadzētu izvēlēties īsu griezumu, viņiem piestāv pakāpenisks vai kaskādes tipa griezums. Svaru dāmām varētu patikt šķipsnās tonēti mati, kad tumšākie toņi (piemēram, pie saknēm) pāriet gaišākos (matu galos). Tādam stilam vajadzētu lieku reizi apliecināt Svaru oriģinalitāti.

Aktieris Mārcis Maņjakovs

Saeimas deputāte Ieva Brante

SKORPIONS

Skorpioni nespēj uzreiz pieļaut, ka izmaiņas ārējā izskatā jāsāk ar matiem. Kad viņi šim solim ir nobrieduši un ir gatavi mainīt savu tēlu, tad gan spēj rīkoties ļoti drosmīgi. Viņu fantāzijai robežu nav - mati var kļūt i zili, i zaļi, uz galvas var parādīties irokēza frizūra vai apkārtējos var pārsteigt pat pliks pauris, jo visa galvas rota negaidot tiek noskūta. Skorpions ar apbrīnojami neatlaidīgu sīkstumu visu dzīvi eksperimentē sava tēla meklējumos. Nav brīnums, ka Skorpionu matu krāsa var mainīties pat dažas reizes mēnesī. Viņus nebiedē, ka tas varētu kaitēt veselībai. Skorpionu sievietēm ļoti piemērotas ir frizūras ar gariem, cirtainiem matiem, bet tikpat labi - arī iztaisnoti, laminēti mati. Skorpioniem piestāv bizītes un līdzīgi sapīti mati. Vīrieši ir klasiskā stila piekritēji un visbiežāk izvēlas akurātas, neuzkrītošas frizūras.

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga

Politiķis Māris Kučinskis

STRĒLNIEKS

Strēlniekiem vajadzīga brīvība itin visā. Protams, tas ir jāattiecina arī uz matiem. Viņi nebūs mierā, ja tiks pieprasīta glīta, kārtīgi saveidota frizūra. Gadās, ka Strēlnieki var sākt pamācīt frizieri, kā jāgriež mati. Viņi taču labāk zina, ko vajag un kas piestāv! Šie nu reiz ir cilvēki, kuri labprāt eksperimentē, tomēr lielākoties - sportiskā stila ietvaros. Viņiem piestāv vidēja garuma mati, kuriem nevīžīgi sajauktas frizūras iespaidu veidošanas procesā piešķir Strēlnieki paši. Viņiem patīk, ja izskatās, itin kā matos būtu plosījusies viesuļvētra. Galvenais, lai katrs matiņš nebūtu akurāti nostatīts savā vietiņā. Nereti Strēlniekam asimetrisks matu griezums aizsedz pusi sejas. Jo, pēc Strēlnieka ieskata, skaistāka frizūra, jo labāk viņš jūtas un ir gatavs gāzt kalnus. Nav brīnums, ka ar tādu attieksmi Strēlnieki dzīvē gūst panākumus - uzvarētājiem pieder pasaule!

Juriste, bijusī ASV pirmā lēdija Mišela Obama

Aktieris Imants Strads

MEŽĀZIS

Konservatīvos Mežāžus, visticamāk, neieraudzīsim ar spilgtu un neparastu frizūru vai ar dažādos toņos krāsotiem matiem. Biežāk viņi nēsā taisnus matus un klasisku griezumu, piemēram, karē. Matus ieveido akurāti, nekādu savā vaļā pasprukušu cirtu. Katrs matiņš atrodas tieši tam paredzētajā vietā. Mežāži uz savas galvas haosu nepieļaus. Viņu attieksme pret matiem ir līdzīga kā armijā - brīvdomība ir jāapkaro un pavēlēm ir jāklausa. Mežāži izvēlas tādu matu griezumu, lai piere būtu nosegta. Mežāžu dāmas grib vienkāršu matu griezumu, lai to varētu ērti un ātri savest kārtībā un lai tas nesagādātu klapatas pašā nepiemērotākajā brīdī. Mežāži, ja viņiem ir gari mati, tos nereti slēpj zem lakatiņa vai citas galvassegas. Mežāžu kungi ir izteikti klasiskā stila piekritēji un saka «nē» ļoti, ļoti īsiem vai pārāk gariem matiem.

Māksliniece Joko Ono

Politiķis, mūziķis Vents Armands Krauklis

ŪDENSVĪRS

Ūdensvīriem patīk atrasties uzmanības centrā un visus pārsteigt ar savu izskatu, jo īpaši ar jaunām un izaicinošām frizūrām. Gan sievietēm, gan vīriešiem tīk nēsāt garus matus, Ūdensvīri ļoti bieži ir gatavi iztaisnot cirtainus matus. Viņi lepojas ar dabas doto galvas rotu un nereti nemaz nevēlas sirmot sākušus matus krāsot - lai ir, kā ir, svarīgi, lai būtu dabiski. Ūdensvīriem piestāv ekstravagantas un oriģinālas sasukas un neparastas frizūras. Mati var pat pilnībā aizsegt acis, un šķiet, ka cilvēks uz apkārtni lūkojas gluži kā Jorkšīras terjers. Ūdensvīrs nošķaudās par tādiem spriedelējumiem - tas nekas, ka mati stiepjas līdz zodam, lai tikai ir atšķirīgi no pārējiem. Viss, kas šokē vai pārsteidz lielāko daļu sabiedrības, Ūdensvīriem derēs kā uzliets.

Politiķe Daļa Grībauskaite

Bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera dzīvesbiedre Lilita Zatlere

ZIVIS

Zivīm patīk izskatīties piedienīgi, tāpēc viņas daudz laika velta matu kopšanai un veidošanai. Tas Zivīm izdodas pat pārsteidzoši labi, bet - pateicoties izcili paklausīgajiem matiem. Zivis bieži maina savu stilu, turklāt kardināli - no klasiska griezuma līdz neiedomājamiem eksperimentiem, bet pēc tam - it kā nekas nebūtu noticis - atkal atgriežas pie klasikas. Zivīm piestāv gari un taisni mati, karē vai pakāpenisks griezums. Zivis mēdz matus sasiet astē vai sapīt divās bizēs. Zivis bieži izmēģina dažādas matu krāsas, un arī te viņas rīkojas kardināli - no platīnblondas Merilinas pārtopot par ugunīgu Karmenu. Nekādu pustoņu un vidusceļa…

Izmantoti www.astru.ru materiāli