VAKARA ZIŅAS. "Dejo ar zvaigzni" uzvarētājs Maksims Busels: Strādāju profesijā, ko mīlu

© NO MAKSIMA BUSELA PERSONISKĀ ARHĪVA

«Jo ilgāk dzīvoju, jo vairāk sasniedzu, jo plašāka paveras pasaule. Ir vēl tik daudz, ko es gribētu izdarīt, un es esmu pārliecināts, ka es izdarīšu!» saka Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris, TV3 šova «Dejo ar zvaigzni» uzvarētājs Maksims Busels. 15. janvārī viņš svinēja savu 30. dzimšanas dienu.

«Mana māsa, kurai ir 22 gadi, saka: «Tev jau trīsdesmit! «Jomajo», tas ir tik daudz!» Atceros, ka es arī divdesmit gados tā domāju,» jubilārs sirsnīgi pasmaida un saka, ka šodien viņš tā vairs nedomā, jo katrs gads nāk ar jaunu iespēju sasniegt arvien jaunus mērķus. «Es strādāju profesijā, ko mīlu, esmu laimīgs, ka man ir darbs, bet es esmu no tiem, kurš nespēj apstāties, tas ir mans pluss un reizē mīnuss. Tāpēc es pats sev dzimšanas dienā gribētu novēlēt būt balansā - lai man būtu gan piepildīta un veiksmīga radošā dzīve, gan iespēja padzīvot, baudīt dzīvi. Un, protams, veselība - gan fiziskā, gan emocionālā.»

Maksims atzīst, ka būtu priecīgāks, ja viņam dzimšanas diena būtu pavasarī vai vasarā, jo tad ir daudz vairāk iespēju, kā svinēt. Viņam patiktu svinēt dabā, bet ziemā apstākļi var nebūt ballītei piemēroti. Starp citu, kovida ierobežojumu laikā, kad bija aizliegums pulcēties telpās, aktieris savu dzimšanas dienu svinēja ārā - draugi noorganizēja pārgājienu mežā, un tā bijusi brīnišķīga dzimšanas diena. Bet pagājušogad jubilārs dzimšanas dienā uzdāvināja svētkus tikai sev - aizlidoja uz Parīzi, kur uzfilmēja video savai dziesmai.

«Dzimšanas diena ir labs iemesls, lai sapulcinātu draugus un tuvākos cilvēkus, un tādās reizēs visi arī atrod laiku, lai satiktos,» saka jubilārs un atklāj, ka šogad apaļā jubileja tika svinēta grandiozi - teātrī pēc izrādes «Grāfs Monte Kristo», kur Maksimam ir titulloma. «Paldies teātra direktorei Danai Bjorkai par pretimnākšanu, atvēlot manas dzimšanas dienas ballītei Retro zāli. Tur bija mana ģimene, draugi, kolēģi, un es biju ļoti priecīgs viņus visus satikt. Pēdējo mēnešu laikā man ir bijis diezgan daudz darba: mēģinājumi, filmēšanās, dalība deju šovā, Ziemassvētku koncerti, «Grāfa Monte Kristo» pirmizrāde… Es esmu diezgan noguris, bet ļoti gribēju visus satikt.»

Bet jau mēneša beigās Maksimam sāksies jauns darba cēliens - mēģinājumu process pie režisora Viestura Kairiša, kurš Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī iestudēs izrādi «Hamlets. Dānijas princis». Pirmizrāde - 7. aprīlī.

Svarīgākais