Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Sabiedrībā pazīstamu cilvēku pārdomas par 2022. gadu

© Pixabay

Gada izskaņa un jauna gada sākums ir laiks, kad kavējamies pārdomās – atmiņās pārcilājam aizejošā gada notikumus un ar jaunu apņēmību un cerību raugāmies nākotnē. Apkopojām sabiedrībā pazīstamu cilvēku pārdomas par 2022. gadu.

Lai vagas galā burkāns

Gundega SKUDRIŅA, radošās apvienības «Skudras metropole» vadītāja:

«Tīģer, lai arī tu esi mans gads, tu biji nevaldāms, traks, rūcošs un pat atņirgtiem zobiem. Tik daudz šausmu pasaulei nesi… Ehh… Tika visiem pēc pilnas programmas un pa visiem gaņģiem. Smags, grūts gads visos aspektos. Pateicos, ka līdzsvaram vismaz ļāvi pūkaino kažociņu papaijāt un no melnām strīpām dažbrīd lēkt uz silti brūnām, jo arī gana daudz mīļu, siltu, priekpilnu brīžu piedzīvoju - daudz jo daudz ceļojot, daudz jo daudz strādājot, daudz jo daudz dzīves skolā pilnveidojoties, daudz jo daudz sasniedzot. Un, par spīti visam, kvēli mīlot pasauli un cilvēkus sev līdzās. Atlaižam tevi, tīģer, brīvības prērijās, lai tu nomierinies un pēc 12 gadiem, kad nāksi atkal valdīt, nes tikai svētību un mieru. Un ar atplestām rokām, mīlošu sirdi gaidām sprigano, mīlīgo trusi, jo ir laiks pūkainam sirdsmieram. Lai visiem laimīgs, veiksmīgs, baudpilns gads un vagas galā burkāns!»

Lai gaisma ikkatrā mājoklī

Vita BAĻČUNAITE, aktrise, dziedātāja, pasākumu vadītāja:

«Manuprāt, savu jauno gadu varam sākt ne tikai 1. janvārī, bet tajā brīdī, kad rodas sajūta, ka ir atceļojis īstais laiks. Jaunam sākumam, jaunām pārdomām, ceļa gājumam, izaicinājumiem. Jau vairākus gadus tā arī jūtos un daru. Tas var notikt šodien vai, piemēram, 3. janvārī vai 37. martā. Katra diena kā jauna posma starts.

Lai skanīgs, krāšņs, saticīgs, saturīgs, saulains, smaidīgs, žirgts, veselīgs, laimīgs un tieši tāds jaunais gads un ikkatra diena, kā kārojas jums, mums un mūsu mīļajiem! Lai pašu radīta maģija samīļo, sabužina, uzmundrina, uzfrišina un iedvesmo! Kaut ātrāk atjaunotos miers pasaulē un cilvēku sajūtās un gaisma rastu patvērumu ikkatrā mājoklī!»

Lai esam kopā gan priekos, gan bēdās

Jānis ŠIPKĒVICS, mūziķis:

«Šogad sapratām, cik viss ir saistīts. Briesmīgi mirkļi, skaisti mirkļi, tas viss tevī iekšā, tu, aizejošais divdesmit otrais. Es ar pateicību pamostos katru rītu, rosos, piņķerējos pa savu dzīvi pēc labākās sirdsapziņas un jūtos mazliet savienots arī ar katru, kurš šeit ir līdzās ar savu klātbūtni. Saviļņots, ka esam kopā - gan priekos, gan bēdās. Paldies tev. Turpināsim viens otru atbalstīt un kopīgi mācīties dzīvi!»

Lai mēle aiz zobiem

Madars ZVAGULIS, aktieris:

«2022. gads ir bijis ļoti interesants, bet tā jau gada beigās var teikt par katru gadu. Ir zināms, ka jauna gada sākums ir tas maģiskais brīdis, kad tiek veiktas visādas apņemšanās un novēlējumi. Novēlējums jau vairākus gadus ir nemainīgs - novēlu sev vairāk darba, jo, kā vēsta paruna: jo vairāk darba, jo vairāk var izdarīt. Esmu atvērts visādiem piedāvājumiem un avantūrām. Savukārt ar apņemšanos ir tā grūtāk. Lai nebūtu banālie solījumi par sporta zāli, vairāk lasīt, nomest svaru, nonācu pie secinājuma, ka mana apņemšanās būs turpināt mācīties turēt mēli aiz zobiem. Esmu novērojis, ka tie, kuri patur savas domas pie sevis un neuzstāj uz acīmredzamu taisnību, bet vadās pēc teiciena - ja nevari mainīt apstākļus, tad maini attieksmi pret apstākļiem -, tiek labāk ieredzēti no darba devēju puses. Tāpēc mana galvenā apņemšanās ir turpināt mācīties neskriet ar galvu sienā tikai tāpēc, ka man ir taisnība.»

Lai izdodas uzdrīkstēties

Kristīne VIRSNĪTE, TV personība:

«Lasu citu pārdomas par aizvadīto gadu un pie sevis domāju par iespējām, kuras man tika dotas, un izvēlēm, kuras veicu. 2022. gadā es pašsaglabājos. Man bija svarīgi noturēties pie sajūtas, ka dzīvei ir jēga, kaut arī ļoti daudz ko, kas notiek pasaulē, nesaprotu un nepieņemu. Pašsaglabājos arī sevis dēļ, jo izdegšana nav parasts nogurums, kuru izguli pāris dienās un turpini skriet, man bija vajadzīgs teju gads, lai atkal sajustos labi.Brīvība - par to pasakos ik dienu. Par to, ka dzīvoju zem mierīgām debesīm. Man ir iespēja sapņot un sapņus piepildīt.Par ceļošanu mana sirds joprojām deg visstiprāk, tā es sevi skoloju un piepildu.Taču sapratu, ka vēlos laist sevi ne tikai dzīves skolā, bet arī pavisam īstā, tāpēc rudenī sāku studēt psiholoģiju Latvijas Universitātē. Gadiem biju par to domājusi un kādā jūnija naktī, nevarot iemigt, pieņēmu lēmumu, ka nu ir īstais laiks. Šis ir liels un man ļoti svarīgs lēmums. Tas prasa milzīgu pielāgošanos, izturību, apņēmību, taču pretī es saņemu patiesu gandarījumu.Vēl es sagaidīju savus 40 - šis ir labākais vecums, kāds man jebkad ir bijis. Psihoterapijā pavadīju daudzas stundas, un tās ir bijušas ārkārtīgi vērtīgas, lai augtu un satiktu sevi.Lai izdodas uzdrīkstēties, paveikt un piepildīt, taču tajā pašā laikā sajust, kur un kāpēc esat. Atcerieties, jūs jebkurā brīdī drīkstat mainīt virzienu un jums ir izvēle, kā savā dzīvē justies!»

Lai paliekam cilvēki

Marija NAUMOVA, dziedātāja:

«Neskatoties uz aizvadītā gada smagumu, tajā bija arī daudz priecīgu un svarīgu brīžu. Dziedājām un dejojām, iemīlējāmies, rīkojām kāzas, dzemdējām bērnus, gatavojām gardas maltītes, svinējām svētkus, mīlējām, ticējām, cerējām, plānojām... Dzīvojām! Bija daudz par ko domāt, ko pārdomāt. Atvērām savas sirdis un māju durvis citu cilvēku sāpēm un nelaimēm. Mācījāmies līdzjūtību un cilvēcību. Sirds priecājās, un pārņēma lepnums par mums visiem, par atsaucību un gatavību nākt palīgā... Paldies!

Mīlestībai un līdzjūtībai nav robežu! Es mums visiem patiesi novēlu doties šajā virzienā. Lai mīlestība ir mūsu karogs un sirsnība ir ceļa rādītājs. Es lūdzu par mierīgām debesīm virs mūsu Zemes un priekpilnām dvēselēm. Lai neatkarīgi ne no kā paliekam cilvēki! Lai dusmas un naids neiekļūst mūsu sirdīs! Mieru, veselību, prieku, veiksmi, labklājību un, protams, mīlestību visiem 2023. gadā! Mēs visi varam kļūt labāki. Darīsim to!»