Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Reiņa Nitiša dzimšanas dienā sākušies plūdi, no lauku mājām nācās evakuēties

© Privāts arhīvs

«Mēs ar sievu esam ļoti atvērti – draugus ciemos pie sevis aicinām biežāk nekā viņi mūs, vienmēr gatavojam vakariņas, mums patīk satikties un svinēt,» saka titulētais rallijkrosa autobraucējs, 2014. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 3. vietas ieguvējs Reinis Nitišs.

16. decembrī viņš svinēja savu 27. dzimšanas dienu. Šoreiz viņš savus draugus un tuvākos cilvēkus aicināja uz kafejnīcu Rīgā. Reinis stāsta, ka 2021. arī bija plānota ballīte, bet diemžēl nesanāca, jo tieši 16. decembrī Jēkabpilī sāka iet ledus. «Mūsu lauku māja ir Daugavas krastā, un vasarā, protams, ir skaisti, ka apkārt ir ūdens un viss zaļš, bet, kad tieši manā dzimšanas dienā sākās plūdi, no turienes nācās evakuēties. Turklāt to vajadzēja darīt pa pļavu, jo visus ceļus ūdens jau bija pārrāvis. Tagad es zinu, cik bailīgi ir būt mājās, kad visapkārt ir ūdens, otrreiz neko tādu negribētos piedzīvot,» saka Reinis.

Spilgtā atmiņā viņam palikusi arī 18. dzimšanas diena, kas tika svinēta Smeceres krogā netālu no Madonas. «Tas bija liels pasākums - ar vairāk nekā septiņdesmit viesiem. Bija gan mani draugi vienaudži, gan tuvinieki, tostarp vecāka gadagājuma cilvēki. Visi kopā ballējām un dejojām līdz rītam. Tas bija neaizmirstami!»

Reinis stāsta, ka viņa ikdiena paiet darbā kokapstrādes uzņēmumā Jēkabpilī. «Piecas dienas nedēļā ir jāpastrādā un tad brīvdienās var baudīt sniega priekus,» viņš saka un atklāj, ka pa sniegotajām trasēm gan ar mašīnu izbrauc, gan slēpo ar distanču slēpēm vai brauc no kalna. «Šobrīd lielu darbu prasa arī sniega tīrīšana gan mājas pagalmā, gan pie viesnīcas pilsētas centrā. Mums ir lielas platības, ko tīrīt, viss ir jāuztur kārtībā,» saka jubilārs.

Šī ziema viņam paliks atmiņā arī ar režisora Aigara Graubas veidotās jaunās ģimenes filmas «Circenīša Ziemassvētki» pirmizrādi, jo tieši viņš tajā gādājis par asām izjūtām, piedaloties filmas spraigākajās ainās ar pakaļdzīšanos. «Man nācās iejusties dažādos tēlos, tiku pārģērbts un pārtaisīts par pieciem dažādiem aktieriem. Skatoties filmu, bija prieks ieraudzīt sevi arī savā īstajā tēlā. Jā, šo piedzīvojumu neaizmirsīšu, tas paliks atmiņā uz visu dzīvi,» gandarīts ir titulētais autosportists. Kad saku, ka šī, iespējams, turpmāk būs viņa mīļākā Ziemassvētku filma, Reinis atteic, ka pavisam noteikti.