Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Dace Pecolli: Grinčs man nozaga dzimšanas dienu

© Privāts arhīvs

«Dzimšanas dienā sev novēlu meklēt un atrast harmoniju it visā, lai izlīdzsvarots ir viss, ko dodu citiem un ņemu sev,» saka iluzioniste un Iluzionisma teātra un muzeja «Mystero» vadītāja Dace Pecolli. 9. decembrī viņa svinēja savu 51. dzimšanas dienu.

«Dzimšanas dienā sev novēlu meklēt un atrast harmoniju it visā, lai izlīdzsvarots ir viss, ko dodu citiem un ņemu sev,» saka iluzioniste un Iluzionisma teātra un muzeja «Mystero» vadītāja Dace Pecolli. 9. decembrī viņa svinēja savu 51. dzimšanas dienu.

Savā dzimšanas dienā Dace strādāja - uzstājās korporatīvā Ziemassvētku ballītē Vecrīgā, tāpēc liela svinēšana netika plānota. «Grinčs man nozaga dzimšanas dienu,» viņa smej.

Īpaša Dacei bija pagājusī dzimšanas diena, un savus 50 gadus viņa nosvinēja tik oriģināli, cik vien tas bija iespējams - tuksneša vidū Saūda Arābijā. Turp kopā ar savu komandu viņa uz trim mēnešiem bija devusies spēlēt izrādes. «Es palūdzu, lai man dzimšanas dienā uzceļ tipisku arābu telti. Gribēju arī kamieli, bet tas maksāja 300 eiro stundā. Kad teicām, ka tas ir baigi dārgi, mums piedāvāja kamieļa gaļas šašliku - tas maksāja 40 eiro. Tad nu manas vēlmes piepildījās - man bija kamielis, tikai šašlikā,» Dace smejot atminas, sakot, ka dzīvē būtiski ir prast adaptēties konkrētajos apstākļos. Gribēji kamieli, lūdzu! Kāda starpība, kādā «formātā». Dace stāsta, ka vietējā mūzikas grupa šajā svētku ballītē mācīja viņai spēlēt vietējos instrumentus un dejot tradicionālās dejas. Bet dāvanā no vīra jubilāre saņēma juvelieres Anitas Sondores veidotu gredzenu - milzīgu citrīnu ar dimantiem. «Mēs visi cēlāmies agri no rīta, lai tuksneša vidū sagaidītu saullēktu, un es savu gredzenu uzlādēju ar austrumu sauli,» stāsta jubilāre.

Daces 50. dzimšanas dienas svinēšana turpinājās vēl pēc diviem mēnešiem, atgriežoties Latvijā - kopā ar labākajām draudzenēm. Tā bija ballīte pašas izlolotajā un radītajā Iluzionisma teātrī un muzejā «Mystero», kur jubilāre bija tērpusies latviešu tautas tērpā, ko saņēma dāvanā no «Muline». «Kūku meistare Gunita «Queen» man uzdāvināja spēka torti - ar latviskām zīmēm, apjoztu ar spēka jostu. Dāvanā saņēmu arī uguns rituāla pannu, un to uzreiz liku lietā - zālē uzkurinājām «ugunskuriņu», man bija sagatavotas spēka dziesmas no dažādu tautu pūra, mēs dejojām, metām ugunī dzintara pulveri un būrāmies kā raganiņas.»

Dace atklāj, ka 2021.gada savā dzimšanas dienā piedzīvojusi vīziju, ka viņa ir uzkāpusi kalna galā, priekšā ir zelta vārti, kuriem cauri spraucas spoža gaisma. «Es droši atveru šos vārtus, izeju tiem cauri un turpinu savu ceļu. Ar jau iegūtu viedumu, ar spēku un jaudu, ar dievpalīgu. Un es tā ļoti priecīgi eju uz priekšu!»