Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Shipsea nesaprot, kā pārtraucis smēķēt

© F64

«Nesen bija tāda neparasta, bet man būtiska jubileja. 2017. gada 28. novembrī es izsmēķēju savu pēdējo cigareti,» atklāj populārais mūziķis Jānis Šipkēvics jeb Shipsea.

«Es zinu, tas varbūt dažiem nešķiet nekas īpašs un «Šipīt, tev tač’ vispār tā pīpēšana nepiestāv», un vispār tas ir grūti savienojams ar dziedāšanu. Bet kaut kāda spīta pēc es biju pavisam nopietni pievērsies pīpēšanas izpētei, un, ja es kaut kam pieķeros, tad tā pa īstam,» viņš raksta savā «Facebook» profilā. Pirms atmešanas viņš dienā parasti izsmēķējis teju paciņu «brūnā kenta». Kā pārtrauca smēķēt? Mūziķis atzīstas, ka joprojām to nesaprot. «Kaut kāds apstākļu kopums, jo vairākkārt tiku lasījis visādas gudrības, «kā viegli atmest» grāmatas, klausījies podkāstus, taču tad pienāca viens «random» super agrais rīts, kad bija paredzēts darba ceļojums. Kā šodien atceros, ar diriģentu Normundu Šnē lidojām uz Londonu satikt vijolnieku Tomasu Gūldu un komponistu Niko Mjūliju. Un tonakt es izlēmu, ka līdz ar nokļūšanu lidostā es pamēģināšu noturēties. Un nu ir brīvība.»

Shipsea atklāj, ka grūtākā neapšaubāmi bija pirmā nedēļa. Un otrā, trešā. Un tad atsevišķi momenti, sanākot kopā ar pīpēšanas kolēģīšiem.

«Novēlu katram nepalaist garām to ik pa laikam atnākošo mirkli, lai izkļūtu no savas ierastās trajektorijas ieradumu cilpas. Kaut kā jānotic, ka ir izvēle. Zinu, ka izklausās naivi, bet reizēm nostrādā. Vēl daudz darāmā šai sakarā arī man,» viņš uzskata un labprāt uzzinātu, kur palikusi visa par nenopirktajām cigaretēm ietaupītā nauda.