Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Rakovska piedāvā jaunu mācību metodi

© Ģirts Ozoliņš/F64

Dziedātāja un grupas «Triānas parks» mūziķe Agnese Rakovska (tagad – Rozniece) kopā ar savu mūzikas platformas «Zvaigznājs» komandu izveidojusi jaunu un nebijušu projektu «Zvaigznāja klase», ko plānots integrēt vispārizglītojošā virziena izglītības programmā, piedāvājot jaunu mācību metodi līdz šim esošajās mūzikas nodarbībās.

Šobrīd tas ir izmēģinājuma projekts, taču mērķis ir nākamajā mācību gadā vismaz 20 skolās ieviest šo programmu, izveidot jaunu metodisko materiālu, pilnveidot skolu tehnisko bāzi. Agnese Rakovska uzskata, ka mūzikas nodarbībām ir jābūt vērstām uz praktisku darbību un uzdevumiem, kas veicina katra skolēna radošumu un interesi par mūziku, tādējādi audzinot paaudzi, kas spēj konkurēt prasīgajā darba tirgū. Metodikas izveidē liela nozīme ir Agneses pašas pieredzei un izglītībai, kas ļauj radīt pavisam jaunu konceptu un risināt izglītības jautājumus moderni un šim laikam atbilstoši. Šobrīd projektā ir jau vairāk nekā 15 partneru.

«Šis būs jauns standarts, ko mēs ar laiku ieviesīsim visās skolās Latvijā. Ledus ir sakustējies - jau decembrī pirmā skolotāju grupa tiks apmācīta darboties ar jauno metodi, tāpēc līdz ar Jūrmalu vēlamies to parādīt plašākai sabiedrībai un aicināt arī citas skolas un skolotājus iesaistīties,» saka Agnese Rakovska.

Dalībai programmā ir iespējams pieteikt savu skolu, kā arī mūzikas skolotājiem ir iespējams pieteikties īpaši izveidotām apmācībām mājaslapā «www.zvaigznajs.lv».