Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Mūziķa Kārļa Auzāna neparastā aizraušanās

© KĀRĻA AUZĀNA ARHĪVS

10 lietu, kas raksturo mūziķi Kārli Auzānu.

Čellu trio «Melo-M» dalībnieks, čella virtuozs, vairāku filmu un teātra izrāžu mūzikas autors Kārlis Auzāns teic, ka pašreiz visas viņa domas ir veltītas grupas gaidāmajam vērienīgajam Vecgada lielkoncertam, kas notiks VEF Kultūras pilī. «Tas ir gada lielākais muzikālais notikums mūsu grupas muzikālajā dzīvē un skaisti iesakņojusies tradīcija, kuru ievērojam jau vismaz desmit gadus. Protams, būs arī veltījums Ukrainai, un koncerta īpašā viešņa būs ukraiņu bandūriste Daria Leleko,» mūziķis piebilst.

Mūzikas radīšana filmām

«Tas noteikti ir darbs ar lieliskiem režisoriem, mūzikas radīšana kinofilmām. Mans jaunākais veikums ir mūzika latviešu kino vecmeistara Ivara Selecka dokumentālajai filmai «Zemnieki», kuras pirmizrāde notika pirms dažām nedēļām, kur arī nofotografējos kopā ar filmas režisoru.»

Vietējie tirdziņi

«Daudz ceļojot, par obligātu ceļojuma sastāvdaļu kļuvis vietējā tirgus apmeklējums. Ļoti kolorīti tas bija, piemēram, Albānijā.»

Kolēģi

«Protams, manas dzīves neatņemama sastāvdaļa ir darbs kopā ar lieliskajiem kolēģiem Miķeli Dobičinu un Jāni Paulu čellu trio «Melo-M». Koncertos mums pievienojas arī sitaminstrumentālists Miķelis Vīte.»

Citu kultūru iepazīšana

«Mani noteikti bagātina un iedvesmo citu kultūru iepazīšana un cilvēku satikšana. Piemēram, Tanzānijā paviesojos pie hadzabe cilts pārstāvjiem.»

Šaušana ar loku

«Mani aizrauj visu veidu šaušana ar loku.»

Koncertu baudīšana

«Ārpus Latvijas cenšos apmeklēt arī koncertus un operu izrādes. Piemēram, Milānas operteātrī «La Scala».»

Mūzikas instrumentu kolekcija

«Man pieder visai plaša pasaules mūzikas instrumentu kolekcija. Nesen daļu no tās varēja aplūkot izstādē «Rīgas mākslas telpā».»

Svaigas jūras veltes

«Man ļoti garšo svaigas jūras veltes, taču Latvijā tās ir ļoti grūti atrast, tāpēc izmantoju jebkuru iespēju pagaršot ārpus mūsu valsts robežām.»

Virtuves meistarklases

«Kad rodas tāda iespēja, ceļojumos labprāt apmeklēju virtuves meistarklases pie vietējiem iedzīvotājiem. To darīju arī Meksikā.»

Muzeji

«Vēl viena mana aizraušanās ir muzeju apmeklēšana - arī tam ceļojumos vienmēr cenšos atvēlēt laiku.»