Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktierim Enriko Avotam sašķobījusies veselība

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

«Godīgi teikšu: negribu vairs būt uz skatuves, neko vairs negribu darīt,» saskumis un sabēdājies izklausās bijušā Jaunatnes teātra skatītāju mīlētais aktieris un režisors Enriko Avots. Viņam dzimšanas diena bija 2. novembrī.

Nekāda lielā svinēšana šoreiz nesanāca, saka jubilārs, atklājot, ka savu veselības problēmu dēļ ārstējies arī Vaivaru rehabilitācijas centrā, bet kaut kā neveiksmīgi. Tāpēc šosezon nav darba un nekas arī netiek plānots.

Teātra klubā «Austrumu robeža», kur vēl pirms pandēmijas Enriko Avots aktīvi darbojās, gan iestudējot izrādes, gan spēlējot pats, šad tad vēl tiek izrādīta viņa 2019. gadā iestudētā pārpratumu komēdija «Nāvīgā dāvana», bet tieši veselības problēmu dēļ viņš pats tajā vairs nepiedalās.

«Teikšu tā: pamatā pie televizora sēžu, nav nekā interesanta, ko pastāstīt, jo neko citu nedaru. Un neko arī vairs negribu darīt. Tik daudz jau dzīvē ir izdarīts - teātrī, kino, televīzijā, pat nevaru saskaitīt, cik pasākumu un kāzu esmu vadījis. Simtiem! Tagad mazlietiņ atpūšos, izbaudu vecumdienas,» stāsta Enriko Avots. Aktieris, kurš uz skatuves bijis vairāk nekā 40 gadu garumā.

Taujāts, ko viņam dzimšanas dienā novēlēt, jubilārs atteic, ka tikai veselību. «Tas ir vienīgais, ko man šodien vajadzētu,» viņš nosaka, pieļaujot iespēju, ka, ja būs veselība, varbūt vēl kādreiz pat gribēs atgriezties uz skatuves. «Kas to lai zina! To jau neviens nezina, kā būs…»

***

Saturiski daudzveidīgs brīvdienu žurnāls "Vakara Ziņas" ar oriģinālrakstiem ‒ smeldzīgiem un patiesiem dzīvesstāstiem, reportāžām un intervijām. Abonēt ir izdevīgāk!