Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Markus Riva: Bezrūpīgi baudīt dzīvi īsti nesanāk

© Privāts arhīvs

«Pēdējos pāris gadus pandēmijas ierobežojumu dēļ neko apjomīgu savā dzimšanas dienā neesmu rīkojis, bet zemapziņā tāda doma ir, ka vajag. Varbūt nākamgad vai pēc diviem gadiem,» saka populārais mūziķis Markus Riva. 2. oktobrī viņam bija 36. dzimšanas diena.

«Man bieži dzimšanas dienā rodas spontānas idejas - sarīkot ballīti draugiem vai kaut kur aizlidot. Savulaik esmu rīkojis pasākumus, kuros uzstājos, un tad atnāk draugi un paziņas,» saka Markus Riva, atklājot, ka savā svētku dienā viņam patīk aizbraukt kaut kur pie dabas, ja ir lielisks laiks, un veltīt šo dienu sev, savai labsajūtai. «Ja ir iespējams, tad priecājos satikt ģimeni un draugus, bet, ja tas neizdodas, es ļoti, ļoti nepārdzīvoju,» saka jubilārs.

Viņš atminas dzimšanas dienu, kurā bijis jābūt kādā pasākumā Kijivā Ukrainā, bet, atlidojot mājās, draugi sagaidījuši ar pārsteiguma ballīti. Citā savā dzimšanas dienā viņš ir izlidojis no Rīgas uz Ameriku un atšķirīgo laika joslu dēļ to sācis svinēt Eiropas kontinentā un turpinājis Amerikas kontinentā.

Taujāts, kā pagāja viņa vasara, Markus Riva atteic, ka pārāk ātri un par to ir mazliet skumji. Tomēr vasarā mūziķis paguva daudz izdarīt un arī daudz paceļot. «Biju Amerikā, kur ierakstīju vairākas dziesmas, un tagad gatavoju tās izdošanai, Losandželosā nofilmēju trīs videoklipus, viens no tiem iznāca jau vasaras sākumā, divus vēl gatavojam. Nesen biju Grieķijā, arī Portugālē un Spānijā. Biju tādās vietās, kur līdz šim nebiju bijis, ieguvu ļoti daudz skaistu iespaidu,» stāsta Markus Riva, piebilstot, ka bezrūpīgi baudīt dzīvi gan īsti nesanāk, to bremzē notiekošais Ukrainā, kur dziedātājam ir daudz draugu. «Politiskais fons man liek raizēties ne tikai par situāciju šajā reģionā, kas ar katru dienu kļūst arvien saspringtāka, bet arī domāt par tur dzīvojošajiem draugiem un paziņām. Tur notiekošais, protams, ietekmē manu emocionālo noskaņojumu un liek domāt par vērtībām, kas mums, cilvēkiem, ir svarīgas. Protams, es turpinu dzīvot un baudīt dzīvi, turpinu darboties, cerot uz atgriezenisko saiti no saviem klausītājiem. Jo man kā māksliniekam, kurš visu laiku rada kaut ko jaunu, klausītāju interese un novērtējums ir vislielākā dāvana.»

* * * * * * *

Abonē brīvdienu žurnālu "Vakara Ziņas" šeit