Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Jurijs Djakonovs: Esmu uz pauzes

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

«Dzimšanas dienā man vienmēr liekas, ka mani gaida slepena pārsteiguma ballīte, bet realitātē… Tā notiek tikai Holivudas filmās. Laikam es kaut ko daru nepareizi,» smaidot saka aktieris, režisors, seriālu un kino zvaigzne Jurijs Djakonovs. 29. maijā viņš svinēja savu 36. dzimšanas dienu.

Viņš reti kad svin savu dzimšanas dienu, jo negrib domāt par to, ka atkal kļūst par gadu vecāks. Un lielākoties diena paiet, sakot paldies apsveicējiem, jo tas prasa daudz laika.

Jubilārs atklāj, ka tieši savā dzimšanas dienā viņš būs Līgatnes pagasta Ratniekos, kur notiks Baltijas Tantras festivāla noslēgums. Pieteicies palīdzēt tantras treneriem ar tulkošanu, jo brīvi runā latviešu, krievu un angļu valodā. «Man būs prieks, ka savā dzimšanas dienā varēšu būt kādiem cilvēkiem noderīgs. Negribu domāt tikai par sevi.» Bet kūkas un šampanieša nebūs, jo, kā smej jubilārs: «Kūka nav pārāk veselīgs variants, bet šampis nav pārāk stiprs.»

Šajā pavasarī piedzīvojis divas kino pirmizrādes - režisora Jurija Skorobogatvova kriminālkomēdijā «Uzticības persona» Jurijam ir galvenā loma, bet Armanda Zvirbuļa daudzsēriju krimināldrāmā «Krimināllieta iesācējam» viņš spēlē armēņu mafijas pārstāvi -, talantīgais aktieris šobrīd ir, kā pats saka, uz pauzes. «Cenšos atpūsties, kas gan man padodas grūti. Jo, ilgu laiku ļoti intensīvi strādājis, esmu aizmirsis, kā to dara. Gaidu, kad parādīsies atkal jauni izaicinājumi,» viņš saka, neslēpjot, ka gaidīšana nekad nav viegla, tā nomoka. «No novembra domāju: lūdzu, lūdzu, gribu atpūsties, parūpēties par sevi, saviem tuvākajiem, ieguldīt sevī un sevi vairāk iemīlēt, bet rezultātā jau pēc vienas brīvas nedēļas sāku nervozēt, ka mana karjera ir beigusies, ka varbūt vairs nebūs jaunu piedāvājumu…»

Dzimšanas dienā Jurijam novēliet jaunus radošus izaicinājumus un sevi vairāk iemīlēt. «Iemīlēt - man patīk tas vārds,» viņš saka. «Teātrī un kino mēs daudz runājam par mīlestību, mēs dziedam dziesmas par mīlestību, bet aizmirstam, ka vispirms vajag iemīlēt sevi pašu, un tikai tad parādīsies superspēja iemīlēt arī kādu citu. Tikai tā un ne citādi!»