Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Putina dīvainības skolas laikā: atvēra logu un izmeta pa to skolotājai sarūpētās dāvanas

© Scanpix

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam bijusi skolotāja Vera Gureviča, ko Putins saucis par savu mīļāko skolotāju. Vēlākos gados viņa sarakstīja grāmatu, kurā pieminēts arī Vladimirs Putins. Grāmata tika izdota 2004. gadā Sanktpēterburgā.

Skolotāja savā grāmatā raksta, ka vasarā klase, kurā mācījās Putins, devusies mēnesi strādāt kolhozā Ukrainā. To sauca par darba nometni. Dienā strādājuši, vakarā peldējušies un atpūtušies. Pirms došanās mājup sarīkojuši karnevālu. Saģērbušies kā nu kurš, lietā lika pat zāles stiebrus un mālu. Putins noskatījies, ka meitenes griež sev matus, savācis tos un aiznesis uz savu telti. Vakarā ar līmi pielīmējis matus uz krūtīm un vienās apakšbiksēs iznācis pie ugunskura... Divi vienā: netērējis laiku kostīma gatavošanai un piedalījās karnevālā.

Vēl kāds Veras Gurevičas atmiņu fragments. Klasei vajadzējis dežurēt skolā, un tas sakritis ar skolotājas dzimšanas dienu. Skolotāja gaidījusi audzēkņus, neviena nav. Iegājusi klasē, bērni smaida, uz galda konfektes un puķu pušķis. Skolotāja pateikusies par apsveikumu, tomēr jautājusi, kāpēc viņi nepilda dežuranta pienākumus. Bērni klusējuši, piecēlies Putins un teicis: «Viņai no mums neko nevajag, ne apsveikumu, ne konfektes, ne puķes. Tad mums arī nevajag.» Atvēris logu un izmetis dāvanas.

8. klases izlaidumā Putins saderējis, ka apēdīs 20 kūkas, kuras lielākoties bijušas ar krēmu. Pie 16. kūkas sācis lūgties, ka vairs nevarot, lai klasesbiedri ļaujot pārtraukt derības. Atjēdzies pēc pāris stundām, bet izlaidums viņam bijis krietni pabojāts.

Visu rakstu par Putina nedarbiem skolas laikā var izlasīt brīvdienu žurnālā "VAKARA ZIŅAS".