Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Nostāsti par Putina vecākiem: tēvs - ciema plencis, patēvs - kašķīgs gruzīns

© Scanpix

Mūsdienās demokrātisku valstu līderu biogrāfijas ir pieejamas sabiedrībai, un, ja arī gribas noslēpt kādu faktu, tas agri vai vēlu izlien. Autoritāros režīmos vadoņi pūlas piedāvāt tautai tādu biogrāfiju, kādu to vēlas redzēt paši. Tomēr, kā smejies, no dziesmas vārdus neizmetīsi.

Vera no Gruzijas

Par Krievijas prezidenta Vladimira Putina patiesajām senču saknēm tiek runāts ne pirmo gadu. Bioloģiskais tēvs - ar citu sievieti precēts vīrietis, ciema plencis, patēvs - kašķīgs gruzīns, bioloģiskā māte - Vera Putina no Gruzijas... 1926. gadā dzimusī Vera kopš 1999. gada apgalvojusi, ka ir Putina īstā māte, kaut gan viņa biogrāfijā kā vecāki norādīti Vladimirs un Marija Putini un ir arī nesakritības Veras nosauktajos un Putina oficiāli norādītajos dzimšanas datos.

Pēc Veras versijas, viņas dēlu audzinājuši kaimiņi, 1960. gadā viņš aizsūtīts uz Krieviju pie radiem, jo patēvs bijis visai temperamentīgs un ģimenē mūžīgi strīdējās. Kopš tā laika Vera savu dēlu nav satikusi, jo viņu esot adoptējuši citi Putini, jau minētie Vladimirs un Marija. Tikai 1999. gadā Vera savu Vovočku ieraudzījusi televizorā. Gruzijas ciematiņā, kurā dzīvojusi Vera, arī citi iedzīvotāji apstiprinājuši viņas stāstīto. Jā, tā bijis, ka Vera palikusi bez dēla un Vladimirs Putins ir viņas bērns.

Kremlis to noliedzis un dēvējis par Gruzijas informatīvo karu pret Krieviju.

Tēvs - ciema plencis

Lai kā būtu bijis, Putina bērnības fakti ir tīši vai netīši ievīstīti noslēpumainā zirnekļa tīklā. Dzimis 1952. gada 7. oktobrī Ļeņingradā. Bet, saskaņā ar Gruzijas Veras teikto, viņai dēls piedzimis 1951. gada sākumā un dzimšanas gads mainīts vēlāk, jo puikam taču bijis grūti iekļauties skolā Krievijā, sekmes vājas, tāpēc zēns padarīts par gandrīz diviem gadiem jaunāks.

Vera stāstījusi, ka dēla tēvs ir kaimiņš - dzērājs Platons Privalovs. Tā kā viņam jau bijusi sieva, Vladimirs bijis ārlaulības bērns. Vera vēlāk apprecējusies ar gruzīnu, bet dēlu septiņu gadu vecumā atdevusi audzināšanā kaimiņiem. 10 gadu vecumā Vova aizvests uz pilsētu it kā pie vecvecākiem un... pazudis.

Rakstu par Putina nedarbiem skolas laikā var izlasīt brīvdienu žurnālā "VAKARA ZIŅAS".