Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Balodes draugi – gliemeži

© F64

«Mani draugi – gliemeži. Bērnībā rīkoju Ventspilī mammas dārzā gliemežu skriešanās sacīkstes, tas bija tik jautri!» savās bērnības atmiņās dalās aktrise un mūziķe Ilona Balode.

«Salasīju kādus trīsdesmit spainī, tad nostādīju vienā finiša taisnē uz koka dēļa un: «Uzmanību, gatavību, starC!» Tad sēdēju un vēroju. Varēju stundām pētīt viņu paradumus. Tas bija tik interesanti,» Ilona raksta savā «Facebook» kontā.

Viņa atminas, ka vienmēr izrādījās kāds ātrais, kurš pirmais izrāvās uz priekšu, tad bija tam sekotājs, otrais, trešais… «Tad bija parastie - viduvējie, normālie, kuri sekoja baram, un tad bija spītīgie, nepaklausīgie, kuri allaž centās kaut kur, cik vien ātri iespējams, nogriezties no ceļa nepamanīti un nozust no bara tālēs zilajās, kamēr es uz viņiem neskatos. Un tad vēl bija slinkie - tie, kuri ne pa kam nekustējās, iekapsulējās savās mājas un viss,» viņa atminas. «Tas par gliemežiem. Ok, ok, tūlīt man sāks uzbrukt par dzīvnieku mocīšanu vai kaut ko citu, par ko var piesieties, jo atrast par ko piesieties var vienmēr, vajag tikai gribēt. Tāpēc es jums, mīļie, tagad teikšu: «Labu rītu, mierīgu prātu, un zudīšu miglā izdzert vēl vienu vēla rīta kafiju.»»