Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Inese Galante: Mums visiem vajag mieru, visiem vajag mīlestību

© NO INESES GALANTES PERSONISKĀ ARHĪVA

«Es gribētu, lai visi cilvēki ir laimīgi, jo, ja cilvēks ir laimīgs, viņā nav agresijas. Lai ir miers un tas valda pār pasauli!» saka pasaulslavenā operas dīva Inese Galante. 12. martā viņai dzimšanas diena.

«Manā ģimenē svētki sākās jau 7. martā, kad dzimšanas diena ir manai meitiņai. Viņas piedzimšana bija liels notikums, un viņa ir ļoti svarīgs cilvēks manā dzīvē. Viņa man ir uzdāvinājusi mazdēliņu, un tā ir lielākā laime un svētība, jo tieši ģimene dod spēku dzīvot, visu izturēt, saglabājot smaidu uz lūpām un ticību nākotnei,» saka jubilāre.

«Man kā māksliniecei, kura savu dzīvi saistījusi ar mūziku, kas cilvēka sirdi un dvēseli paceļ spārnos un ļauj lidot neiedomājamos augstumos, nav pieņemams tas, kas notiek šodien.

Tāpat kā visa pasaule, arī es esmu noraizējusies un nespēju noticēt, ka esmu lieciniece tik neticamai cilvēciskai katastrofai. Karš neko nepierāda, tas tikai visu ārda. Mūsu zemīte ir pietiekami liela, te visiem ir vieta, nav jāiet otram virsū! Visu var izrunāt mierīgi, visam var rast risinājumu,» uzskata pasaulslavenā operas dīva. «Nevajag darīt otram to, ko negribētu saņemt atpakaļ. Nav cita ceļa,» viņa uzskata.

Bet par savu dzimšanas dienu Inese Galante saka: «Katrs gads nāk kā dāvana no augšas, un tas ir jādzīvo ar piepildījumu un pateicību. Zināšanas krājas, nāk klāt gudrība un pieredze, un tā ir jāizmanto. Ir jādzīvo un jāpriecājas. Es gribu dzīvot ilgi un laimīgi, es gribu redzēt, ka laimīgi ir bērni un mazbērni.» «Mums visiem vajag mieru, visiem vajag mīlestību. Un man kā māksliniecei visus gribas apvienot, apskaut, apmīļot, pacelt virs zemes un dot sajūtu, ka katrs esam unikāli un īpaši, ka visi varam būt draugi, viena liela ģimene. Tas ir mans uzdevums,» uzskata I.Galante, vēlot mums visiem spēku, izturību un ticību skaistai nākotnei. «Mieru mums visiem!»