Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Jā, bērnu nav!

© Scanpix

Arī ārzemēs pārsvarā gan tabloīdi apspriež sabiedrībā plaši pazīstamu sieviešu bezbērnu statusu. Arī ārzemēs sievietes «vērtību» nosaka bērnu esamība. Sievietes, kuras šādā veidā tikušas apspriestas un tādā veidā – emocionāli ietekmētas, reaģējušas līdzīgi, kā dara sievietes Latvijā.

Aktrise Dženifera Anistone ir bijusi atklāta, norādot, ka šī viņai ir jutīga tēma, kaut savas sajūtas neizrāda visiem. Viņa sacījusi, ka uz sievietēm tiek izdarīts milzīgs spiediens - viņām jākļūst par mātēm. Bet ja sievietes mērķis nav dzemdēt un ja viņa vēlas paveikt ko citu?

Aktrise Renē Zelvēgere tieši un nepārprotami atzinusies, ka viņa nav gribējusi kļūt par māti. Viss. Tādā veidā viņa nocirtusi vēlmi kārtējam ziņkārajam taujātajam prašņāt, kāda iemesla dēļ aktrise palikusi bez pēcnācējiem.

Aktrise Helēna Mirrena izstāstījusi, ka viņa skolā redzējusi filmu par dzemdībām. Tieši dokumentālie kadri pusaudzei radījuši smagu psiholoģisku traumu (viņas vārdi), un viņa nolēmusi - nekādu bērnu!

Pasaulē ietekmīgā politiķe Angela Merkele no jautājuma par bērniem atgaiņājusies ar pietiekami diplomātisku, neko neizsakošu frāzi - kaut kā nesanāca.

Šovbiznesa zvaigzne Opra Vinfrija, kā pati teikusi, nav vēlējusies bērnus. Viņas pirmdzimtais nomira, un vairāk bērnu Oprai nebija. Viņa arī paškritiski vērtējusi sevi kā māti - darbam ir pārāk liela loma viņas dzīvē.

Dziedātāja Patrīcija Kāsa esot pārdzīvojusi par to, ka nav kļuvusi par māti saviem bērniem, bet... Notiek tā, kā notiek.