Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Unu Ulmi modina Spānijas gaiļi

© Instagram

«Spēt palūkoties uz dzīvi ārpus rāmjiem, palaist vaļā vēlmi visu plānot un kontrolēt – man tās ir svarīgākās mācības, ko nesis šis sarežģītais laiks,» saka žurnāliste, blogere un uzņēmēja Una Ulme. Kopā ar dzīvesbiedru viņa jau vairāk nekā mēnesi dzīvo Tenerifē Spānijā.

«Pēc mēneša Tenerifē aizvācāmies no tūristu vietām, lai padzīvotu lauku saimniecībā, ko šeit dēvē par finku. Te audzē banānus, un mums ir pieejami visi saimniecības labumi, tā teikt - pa tiešo no koka. Tagad zinu, kā dabā aug papaija un marakuja, katru rītu spiežam svaigu saldo apelsīnu sulu, plūcam no kokiem banānus, citronus un avokado, aizejam pēc svaigām lauku oliņām,» viņa savā «Instagram» kontā draugus un sekotājus informē par dzīvi Spānijā. Una neslēpj, ka, protams, ērtības tur mazākas un dzīvošana šaurāka, toties viņus modina gailis un izklaidē rotaļīgu kaķu kompānija. «Ja godīgi, nezinām, ko darīsim tālāk. Aina Latvijā nav iepriecinoša, un arī šeit skaitāmies ceturtajā līmenī, taču ikdienā to nejūt. Ierobežojumi šeit ir, maigi izsakoties, tūristiem saudzīgi. Bāri un restorāni strādā «tikai» līdz vieniem, ir ierobežojumi, kas attiecas uz iekštelpām, bet šeit tāpat visa dzīve notiek āra terasēs, maskas ārā nēsā tikai vietējie un tūristiem neviens neaizrāda. Ak jā, dejot gan nedrīkst,» viņa piebilst.

Una neslēpj, ka dzīvošana Tenerifē nav lēta, tā tomēr ir Spānija. «Protams, Bali pārziemot būtu krietni budžetīgāk, bet pašizolācijas prasība mūs no tā atturēja. Bija doma, ka lidosim citur, taču šajos apstākļos prātīgāk būtu elpot svaigu gaisu mūsu finčā, nevis mīcīties pa lidostām.»