Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Mūziķis Armands Birkens: Ja neesmu kapos, dzīve ir skaista!

© no Armanda BIRKENA personiskā arhīva

«Priecājos, ka ir vēl viena dzimšanas diena! Ļoti patīkami! Tā tik turpināt vēl ilgi! Saprotu, ka, ja neesmu slimnīcā, cietumā vai kapos – dzīve ir laba, skaista!» kā allaž optimisma pilns ir leģendārās grupas «Čikāgas piecīši» mūziķis Armands Birkens.

«Neesmu vairs ļoti jauns, bet priecājos, ka neesmu iekšēji, garīgi novecojis. Priecājos un esmu pateicīgs par visu, kas dzīvē piedzīvots, ko esmu iemācījies. Ne jau nepamatoti radies teiciens: «Mūžu dzīvo, mūžu mācies!» Galvenais, lai nebūtu «mūžu dzīvo, mūžu mocies»,» mirkli pirms savas 68. dzimšanas dienas, 9. janvārī, sacīja Armands Birkens. Viņš ir laimīgs, ka viņam ir labi radi un daudz labu draugu - viņi liek smaidīt un justies mīlētam.

Jubilārs atklāj, ka viņam noslēgsies ļoti īpašs jubilejas gads - 60 gadi uz skatuves dziedot. «Es dziedu kopš septiņu gadu vecuma. Pateicoties manai mātei, kurai mūzika bija svarīga un mīļa, mani centieni šajā virzienā jau bērnībā tika atbalstīti,» mūziķis ir pateicīgs. Kopš savas pirmās uzstāšanās Armands ir dziedājis 12 valstīs un četros kontinentos, un, kā pats saka, šajā ziņā laime viņu ir bagātīgi apdāvinājusi. «Tie ir burvīgi draugi un piedzīvojumi visā pasaulē! Tās ir bagātības, kuras par naudu nevar nopirkt!»

Tāpat jubilārs priecājas un ir pateicīgs par to, ka viņam izdevies komponēt dziesmas. «Nevaru savu dzīvi iedomāties bez šīm dziesmām. Spēt ko radīt ir dāvana, ko ļoti novērtēju. Arī bez «Čikāgas piecīšiem» mana dzīve nav iedomājama. «Piecīši» ir bijuši daļa no manas dzīves kopš bērnības, un tas turpinās līdz šai dienai.»