Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kā veiksies Briedim?

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Bokseris Mairis Briedis jau ir saticies ar savu nākamo pretinieku, Vācijas pārstāvi Arturu Mannu. Briedis 16. oktobrī «Arēnā Rīga» cīnīsies ar Mannu par Briedim piederošo Starptautiskās Boksa federācijas čempiona jostu pirmajā smagajā svara kategorijā. Mūsu bokserim tā būs pirmā cīņa pēc vairāk nekā gada pārtraukuma.

Latvieša pretinieks Manns, kuram dota iesauka «Zibensvīrs», tad jau būs nosvinējis savu 31 gada dzimšanas dienu. Profesionālajā boksā viņš ir kopš 2015. gada un šajā laikā 18 cīņās svinējis 17 uzvaras, deviņas no tām ar nokautu. Savukārt Briedis pērn septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, IBF čempiona jostu pirmajā smagajā svarā un žurnāla «The Ring» jostu.

Kā saka, vienmēr var vicināties dūrītēm pēc uzvaras, protams, ir aizraujoši izteikt prognozes un tās pārbaudīt. Tas ir azarts. Tāpēc uzskatu, ka varam likt aiz auss numeroloģes Inetas Ventnieces-Krīgeres izteikto prognozi žurnālā «Praktiskā Astroloģija» 2019. gada decembrī: «Viņam [Mairim Briedim] pastāv risks gūt traumas. Matricā redzu, ka viņam nav spēcīgas rokas, kas boksā ir svarīgi. Pašlaik viņš darbojas, pateicoties jaunības enerģijai, un tās viņam ir milzīgi daudz, tomēr bokss nav piemērotākais sporta veids. Ilgi nevajag ar to nodarboties, jo var rasties problēmas ar imunitāti, kājām un psihi. (..) 36 gadu vecumā būtu labi šim sporta veidam likt punktu.»

Šogad Mairim Briedim aprit 36 gadi...