Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Pirmo randiņu izgāšanās. Nereti neiedomājami traģikomiski

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Reizēm notiek tik dīvaini atgadījumi, ka grūti pat noticēt – tā nav fantāzija. Iepazīšanās stāsti nereti ir neiedomājami traģikomiski. Tāpēc – labi, ka tas nav noticis ar mums!

Iepazīsties: mana mamma!

Kopš iepazīties var arī internetā, nākas secināt, ka ne vienmēr vajag uzticēties rakstītā vārda radītajam iespaidam. Sarunājoties un sarakstoties abpus datora vai telefona ekrānam, cilvēks var šķist adekvāts, simpātisks un visnotaļ prātīgs. Bet iepazīstoties...

Kāda jauniete šādi iepazinās ar vīrieti. Vispirms virtuāli, pēc tam tika nolemts tikties aci pret aci. Jauniepazītais kavalieris piedāvāja izbraukumu dabā - viņš zinot jauku un iecienītu atpūtas vietu piepilsētā, kur var kurināt ugunskuru un cept šašlikus. Vai ko citu, ko sirdsdāma vēlēsies. Jauniete bija pārliecināta, ka publiskā vietā viņai nekas ļauns nedraud. Piemēram, ja nesen iepazītais vīrietis izrādītos maniaks.

Vispirms viņš nokavēja tikšanos par vairāk nekā pieklājīgi pieļautajām 15 minūtēm. Pēc tam paziņoja, ka riņķojis ap viņas māju vairākas reizes, jo nebijis pārliecināts, ka grib tikties. «Dīvaina atklātība,» padomāja viņa. Bet piknika vietā atklājās, ka viņš ir paņēmis ēdienu tikai sev - dozētās porcijās gaļu un salātus. Kad gaļa bija sacepta, viņš visu uzlika uz šķīvja sev priekšā un ar dāmu pat negrasījās dalīties.

Viņa bija gatava tam, ka pirms maltītes viņš skaitīs pātarus vai veiks kādu dīvainu rituālu, tikai ne tam, ka vīrietis izņems no kabatas caurspīdīgu kapsulu ar pelēcīgu pulveri. Un tad viņš pateica: «Gribu tevi iepazīstināt ar savu mammu.»

Gastronomiski kāzusi

Pirmais gadījums. Puisis un meitene devās uz pirmo tikšanos restorānā. Uz galdiņiem bija interesantas formas sālstrauciņi, sarunas uzturēšanai viņš uz tiem norādīja meitenei. Kad puisis aizveda meiteni līdz viņas mājai, viņa izņēma no kabatas restorānā nozagto sālstrauciņu un uzdāvināja viņam.

Otrais gadījums. Viņš un viņa tikko satikušies pirmajā randiņā. Ziema. Gara pastaiga, sirsnīgas sarunas, abpusējas simpātijas. Te viņš ieminas, ka gribot ēst. Viņa priecājas - jā, būtu labi kaut kur siltumā piesēst, iedzert siltu dzērienu un paēst. Un atkal abi iet un iet. Pie kādas mājas viņš apstājas un saka: «Pagaidi mani te, es ieskriešu mājās, ātri paēdīšu un iznākšu laukā.»

Trešais gadījums. Jaunais cilvēks piedāvā uzcienāt. Meitene izvēlas šokolādes saldējumu. Pēc ļoti garas pastaigas puisis pavada meiteni uz mājām un negaidot apvaicājas, vai viņai uz sejas ir kādas īpatnības. «Kādas?» nesaprot meitene. Puisis mierinoši noteic, ka mūsdienās medicīna ir visu varoša, pat lielu dzimumzīmi spēs likvidēt. Viņam viņa patīkot ar visu dzimumzīmi, tāds defekts neesot uztraukuma vērts. Meitene brīnās. Mājās ieskatās spogulī un redz tumšu plankumu uz vaiga no šokolādes.

Nelaimes putns

Kādai jaunietei iepazīšanās sagādāja ne vienu vien pārsteigumu. Viens no iepazītajiem vīriešiem visu vakaru bakstījis viņas lūpas, jo bijis pārliecināts - tās nav īstas. Otrs vedis atrādīt draugiem, jo meitene labi pārzina futbolu. Gribējis palielīties. Trešais viņu pacēlis uz rokām, lai pārnestu pār peļķi, bet paslīdējis, un abi iekrituši dubļos. Turklāt, ceļot jauno sievieti, viņam pasprucis purkšķis. Tas vismaz bija jautri, daudz jautrāk nekā abas iepriekšējās tikšanās, rezumēja pirmo randiņu neveiksminiece.

Tas nav kino, tā ir dzīve

Stāsts Nr. 1. Pirmo tikšanos viņš norunāja kinoteātrī. Viņa nezināja, kādu filmu abi skatīsies. Izrādās, režisora Alekseja Balabanova melodrāmu «Par kropļiem un cilvēkiem». Nosaukums nezinātājam var šķist atbaidošs, bet kino zinātājiem kulta režisora Balabanova uzvārds nav svešs. Tiesa, pirmajā tikšanās reizē filmas saturs varētu mulsināt, jo ne visiem ir pieņemami vērot sadomazohistiskus, pat perversus skatus. Balabanova filmas nav domātas cilvēkiem ar vārgu nervu sistēmu.

Stāsts Nr. 2. Viņa gribēja pārsteigt savu nesen iepazīto draugu un uzaicināja uz «arthouse» filmu. Ar nodomu. Jo «parastās» filmās sižets būtu viegli paredzams. Tuvākajā seansā rādīja filmu filmu «Klubs «Shortbus»». Viņai nosaukums bija svešs, viņam arī. Nopirka popkornu, dzērienus, iesēdās krēslos. Atklājās, ka viņš nezina angļu valodu, bet filma ir angliski, ar subtitriem. Tātad būs jālasa. Bet viņš esot ļoti tuvredzīgs! Kurš viņam tos lasīs priekšā?!Puisis mierināja, ka tas neesot nekas briesmīgs, galvenais, lai filma laba, lai visu var saprast, tad arī valodai nav nozīmes.

Sākās filma. Uz ekrāna parādījās kaut kas... Liels un dīvains. Kad kamera attālinājās, kļuva skaidrs, ka tas ir vīrieša dzimumloceklis. Vīrietis izkāpa no vannas un sāka masturbēt. Kad izlasa šīs filmas anotāciju, tad kļūst skaidrs, ko gaidīt: seksopatoloģi, kurai nekad nav bijis orgasma; sadomazohistus, geju pāri un citus apvieno pusnelegāls klubs, kurā viņi tiekas, skatītājiem piedāvājot ļoti atklātas ainas.

Meitene piedāvāja iet prom, tomēr abi palika un noskatījās filmu līdz beigām. Viņa pārdzīvoja, ka šī nu reiz ir lielākā izgāšanās. Bet, nē! Pazemes pārejā viņai pēkšņi kļuva slikti. Paguva pajautāt: «Tu ar mani draudzēsies, ja es tagad vemšu?» Pēcāk izrādījās, ka viņa saķērusi zarnu infekciju. Otrreiz viņi netikās.

Stāsts Nr. 3. Novembris. Viņš uzaicina viņu uz kino. Viņa atnāca, ģērbusies vējjakā un kaklu aptinusi ar adītu šalli. Jauka, smaidīga meitene. Filma bija draņķīga, tāpēc viņš jau desmitajā minūtē sāka bārstīt jociņus. Viņa smējās. Tātad asprātīgās piezīmes patika. Bet galvu uz viņa pusi nepagrieza ne reizi. Visu laiku skatījās ekrānā un smējās. Viņš apjuka. Viņai it kā ir jautri, bet uz jokotāju pat nepaskatās. Kāpēc? Vēlāk meitene izstāstīja, ka pirms dažām dienām traumējusi kaklu, tāpēc nēsā fiksatoru un galvu pagriezt nevar.

Īsumā par svarīgāko

* Desmit minūtes pirms tikšanās balodis apķēzīja meitenei kleitu. Mēdz teikt, ka tas uz laimi, bet viņa, būdama kautrīga, neuzdrošinājās puisim atzīties, kāpēc tik neganti ož. Kopš tās reizes viņa zina, cik smirdīgi var būt baloža mēsli.

* Tikšanās bija tik neizdevusies, ka viņa iedeva oficiantam lielāku dzeramnaudu, lai viņš «netīšām» aplej viņu ar dzērienu un viņa var izmantot izdevību un aizšmaukt.

* Aklais randiņš. Draugi nolēma iepazīstināt abus vientuļniekus, jo uzskatīja, ka viņiem kaut kas var sanākt. Viņa nopirka sarkanvīna pudeli, sapucējās un devās pie viņa uz mājām. Atverot durvis, aizķērās aiz sliekšņa, krita, sasita pudeli, aplēja balto dīvānu, kas strauji sārtojās. Beigas.

* Pirmajā un vienīgajā tikšanās reizē viņš trieca mašīnu tik ātri, it kā pakaļ dzītos staigājošie miroņi. Strauji nobremzēja pie datorspēļu salona, palūdza mani uzgaidīt mašīnā. Nieka sprīdi - pusstundu! Viņam, redz, vajadzēja uzspēlēt.