Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Krapāne aiziet pie Šlesera

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Šī vasara Līgai Krapānei bijusi karsta arī pārnestā nozīmē. Viņa atstāja darbu Valsts kontrolē un pievienojās Aināra Šlesera jaunajai partijai ar pretenciozu nosaukumu «Latvija pirmajā vietā».

Konflikts Valsts kontrolē izvērtās pēc tam, kad sabiedrisko attiecību un iekšējās komunikācijas vadītāja Līga Krapāne maija beigās parakstīja valsts amatpersonām adresētu publisku vēstuli, kurā apšaubīta Covid-19 testu precizitāte un prasīts sniegt vairāk informācijas par vakcinācijas negatīvajiem aspektiem. Pēc tam Krapāne saņēmusi divus rājienus. Viens bijis par vēstules parakstīšanu, otrs par komentāriem medijiem.

Līga Krapāne iepriekš nav bijusi politikā tieši, bet ir strādājusi par Valsts prezidenta Andra Bērziņa, premjerministra Valda Dombrovska, aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa preses sekretāri un, starp citu, arī Ministru prezidenta Viļa Krištopana un Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa preses sekretāri. Krištopans arī ir Šlesera jaunajā partijā un tiek pieteikts kā nākamais finanšu ministrs. Savukārt Krapāne ir kultūras ministres amata kandidāte.

Viņa atzinusies - ja kāds vēl pirms trim mēnešiem būtu teicis, ka viņa dosies politikā, būtu atbildējusi, ka tā nevar būt. Un jau partijas «Latvija pirmajā vietā» dibināšanas kongresā Krapāne pamatojusi savu politisko izvēli - viņai neesot tiesību vienkārši stāvēt malā, jo sabiedrības atbalsts pēc jau minētās vēstules parakstīšanas ir kā uzticības kredīts iet un rīkoties, pārstāvēt zināmu sabiedrības daļu.