Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. 10 lietu, kas raksturo Roberto Meloni

© ROBERTO MELONI PERSONISKAIS ARHĪVS

Atraktīvais, vienmēr pozitīvais un smaidīgais optimists, televīzijas «RīgaTV24» raidījuma «La Dolce Vita. Ar Roberto» vadītājs un skatuves mākslinieks Roberto Meloni ir lielisks piemērs, kā nenokārt degunu un raudzīties nākotnē ar prieku. Šī gada pavasarī viņš ir sagatavojis jaunu pārsteigumu – savu ceturto recepšu grāmatu «Pa bērnībās garšām ar Roberto», kas ir īpašs un sirsnīgs veltījums māmiņām Mātes dienā. Starp 10 lietām, kas raksturo Roberto, viņš kā vissvarīgāko nosauc savu mammu, kurai ir bezgala pateicīgs par beznosacījuma mīlestību, gādību un labo audzināšanu.

Dziedāšana un skatuve

Roberto pirmo reizi uz skatuves kāpa četru gadu vecumā. Viņš uzstājās mazā Itālijas pilsētiņā Ardarā, dziedot dziesmu «Cuore matto». Mūziķa mamma un māsa vēroja Roberto uzstāšanos, juta līdzi un aplaudēja. «Es dievinu būt uz skatuves, runāt un kontaktēties ar publiku, stāstīt par sevi, atklāt savu iekšējo pasauli caur dziesmām, padarīt klausītājus un skatītājus laimīgus. Tas mani dara laimīgu!»

Jūra

«Jūra man asociējas ar brīvību, dzimto salu Sardīnijā, vasaru, atvaļinājumu, sāls garšu mutē un uz nosauļotas ādas. Jūra mani uzlādē, nomierina un saviļņo.»

Itāļu delikateses

Mocarella, olīveļļa, prošuto, tomāti, pasta, jūras veltes, olīvas, baziliks, timiāns, sieri, tiramisu... Roberto varētu aprakstīt šos lieliskos ēdienus ilgi un plaši. Vienmēr saulainais un pozitīvais šovmenis ir iemīļojis arī latviešu virtuves ēdienus - frikadeļu zupu, brieža gaļu un bubertu. No pēdējā ēdiena nosaukuma cēlies viņa slavenais joks «Roberto-Buberto».

Uzvalki

Atraktīvais Roberto ir ļoti iecienījis uzvalkus. Viņam patīk izvēlēties krāsainus, spilgtus un dzīvespriecīgus toņus. Uz skatuves vai vadot pasākumus, Roberto vienmēr priecē ar koptu, elegantu stilu. Viņa mīļākā krāsa ir tumši zila, kas lieliski piestāv itālim.

Dzīvnieki

«Savu bērnību pavadīju Itālijas laukos. Manai ģimenei piederēja ferma, kurā bija 450 aitas, 30 gotiņas, vistas, cūciņas... Mans tētis bija mednieks. Mums bija seši dažādu šķirņu un izmēra sunīši. Kopš dzīvoju Latvijā, man ir dzīvoklis bez dārza, bet ļoti cenšos braukt pie dzīvniekiem. Es ļoti jūsmoju par visiem draugu mājdzīvniekiem!»

Sports

Roberto dzīvē bez sportiskajām aktivitātēm neiztikt! Lieliska kombinācija ir mūzikas klausīšanās un sportiskās nodarbības. Tabata, intervālais treniņš, mierīgās pilates vai «Body toning» ir tās veselību veicinošās nodarbes, kas Roberto ļoti pietrūkst Covid-19 laikā. Arī viņš ļoti cer un gaida, kad beidzot varēs apmeklēt sporta zāli klātienē.

Draugi

Daudzi Roberto bērnības un studiju draugi šobrīd dzīvo Sardīnijā un citās valstīs. Lai nezaudētu saikni un uzturētu draudzību, Roberto ar viņiem regulāri sazinās interneta vidē. Pirms pandēmijas draugi apciemoja cits citu. Fotogrāfijā Roberto atrodas Bali salā kopā ar draugiem no Brazīlijas. Tas ir viens no viņa skaistākajiem un neaizmirstamākajiem ceļojumiem. Draugi atbalsta Roberto, palīdz, konstruktīvi kritizē un liek justies labāk.

Ceļošana

«Es esmu Strēlnieks. Bez ceļošanas es nevarētu dzīvot! Krāsas, kultūra, vēsture, valodas, reliģijas, ēdieni, tradīcijas... Manas mīļākās pilsētas ir Lisabona un Stambula. Ļoti gribētu apskatīt Japānu, Brazīliju un Taizemi. Ne velti ir teiciens: ja ieguldi naudu ceļojumos, tu iegūsti, nevis zaudē.»

Mamma Bingedda

Viens no svarīgākajiem cilvēkiem Roberto dzīvē ir viņa mamma Bingedda. Skatuves mākslinieks uzskata, ka katram cilvēkam ļoti nozīmīga ir laba audzināšana. Viņš ir pateicīgs ģimenei, mammai un tētim par lielisko bērnību. Roberto ar mammu Bingeddu sazvanās katru dienu un ļoti vēlas viņu apciemot dzimtajā Sardīnijā un apskaut.

Jauna recepšu grāmata

Šī ir Roberto ceturtā recepšu grāmata, kuras lapaspusēs ir atrodami Latvijā zināmu cilvēku meistarstiķi - 100 receptes. Šī grāmata ir unikāla un atšķirīga ar to, ka tajā redzamas recepšu autoru bērnības bildes un stāsti par bērnības garšām un atmiņām. Lasītājiem būs iespēja aplūkot mazās Baibas Sipenieces-Gavares, Marijas Naumovas, Normunda Rutuļa, Andra Ērgļa, Maijas Armaņevas un citu foto. Grāmata veikalos pieejama no aprīļa beigām.