Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aivis Ceriņš: Mana sirds deg par "Preses klubu"

© NO AIVJA CERIŅA PERSONISKĀ ARHĪVA

Jau septiņus gadus katru darbadienas vakaru «Rīga TV24» ēterā skatāms diskusiju raidījums «Preses klubs», kurā ik dienu iespējams uzzināt profesionāļu un sabiedrībā zināmu cilvēku privāto un profesionālo viedokli par dienas notikumiem. Raidījuma vadītāja pienākumus visus šos gadus nenogurstoši pilda žurnālists Aivis Ceriņš. Sarunā ar »Vakara Ziņām« viņš atsauc atmiņā raidījuma pirmsākumus un dalās pārdomās par tā iespējamo nākotni.

Septiņi gadi TV raidījumam ir daudz vai maz?
Mērauklas ir dažādas un ļoti relatīvas. Kāds mēra gados, cits - aizvadīto tiešraižu apjomā. Atskatoties uz šo laiku, man pašam rodas sajūta, ka tas nav daudz, jo redzu un jūtu, ka vēl ir kur augt un augt. Ja pienāks mirklis, kad sev teikšu, ka nu gan pietiek, ļoti iespējams, būšu sevi šajā formātā izsmēlis. Šobrīd plānu un mērķu vēl ir daudz, atliek tos tikai realizēt.

Vai atceries pašus pirmos «Preses kluba» raidījumus?

Atskatoties uz tiem no šodienas, tie šķiet neveikli un pat nedaudz smieklīgi. Pirmais ieraksts notika pirms septiņiem gadiem Blaumaņa ielā. Telpās bija auksts un drēgns. Lai sasildītos, dzērām tēju no turpat atrastajiem alus kausiem. Ja nemaldos, pirmajā raidījumā piedalījās aktieris Jānis Āmanis, dziedātāja Liene Greifāne, bet trešo dalībnieku neatceros. Spilgti atmiņā palicis uztraukums, kas dažubrīd bija tik liels, ka aizmirsu, kas pašam jāsaka, uz kuru kameru jāskatās… Jāteic, ka arī šodien pirms katras tiešraides ir iekšēja stresa sajūta, bet tā palīdz savākties un koncentrēties.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!