Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Slavena dāma virtuvē samulsina Tanni

© F64 Photo Agency

Mēdz teikt, ka vislabākās sarunas raisās virtuvē, gatavojot un baudot ēdienu. Uzrunājām cilvēkus, kas ar ēst gatavošanas mākslu ir vairāk nekā tikai uz tu, un aicinājām dalīties ar virtuves stāstiem gan par kurioziem, gan unikāliem eksperimentiem, gan arī par pavāra darba aizkulisēm.

Elmāra Taņņa spageti līp pie griestiem

«Filmējoties vienmēr ir jāatrod kāds foršs triks, kas cilvēkiem patīk. Kādreiz filmējoties rādīju, ka gatavs spageti ir jāmet pret griestiem. Ja pielīp, tad ir gatavs. Vienreiz tā izdarīju draugu mājās. Spageti pielipa pie griestiem, bet mēs aizmirsām to noņemt. Un kādu dienu viņiem pannā no griestiem iekrita sauss spageti.

Atceros, kad eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga bija manā raidījumā, es stāvēju viņai blakus un biju sapucējies, uzvilcis savu labāko pavāra formu. Biju tā samulsis, ka pat grūti parunāt. Vienā brīdī sakrustoju rokas. Sapratu, ka tas ir nepieklājīgi. Tad nolaidu rokas gar sāniem un atkal likās - nē, šitā arī nedrīkst. Viņa man vienkārši pateica: «Elmār, nevajag satraukties, es arī esmu cilvēks.» Man ir ļoti liela cieņa pret viņu. Pret citiem viesiem, protams, arī. Gatavot kopā ar valsts prezidenti bija forši!»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!