Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Rolands Priverts: Labākais, kas man bijis – cietums

© F64 Photo Agency

Martā pirmizrādi piedzīvos oriģinālseriāls «Nebaidies ne no kā» Andreja Ēķa režijā. Latvijā veidotais seriāls par narkobiznesa aizkulisēm ir balstīts uz patiesiem notikumiem un Rolanda Priverta grāmatas «Nebaidies ne no kā» motīviem. Sarunā ar žurnālu »Vakara Ziņas« Rolands Priverts dalās pārdomās par milzīgo ažiotāžu, ko izraisījusi viņa autobiogrāfiskā grāmata, kurā ir aprakstīta skarbā izdzīvošanas skola cietumā, savukārt narkobiznesa aizkulises mijas ar filozofiskām pārdomām par pārcilvēcisku spēku pārvarēt grūtības un gara attīstību skaudros apstākļos.

Pārcilvēka koncepcija

«Tas bija maijā vai jūnija sākumā, kad kopā ar grupu «Singapūras satīns» filmējām videoklipu Raganā [Rolands Priverts dziesmas «Bambaleo» videoklipā iejutās policijas komisāra lomā]. Pēkšņi zvana kāds cilvēks ar piedāvājumu taisīt filmu pēc grāmatas motīviem. Izrādās, tas ir režisors Andrejs Ēķis. Aprunājāmies un vienojāmies par līgumu. Mana vienīgā prasība: lai visiem cilvēkiem ir prieks.

Lasot manu grāmatu, viņš saskatīja zināmu līdzību ar «Mein Kampf». [Ādolfa Hitlera rakstītā grāmata «Mana cīņa». Hitlers savu grāmatu, kurā ir arī autobiogrāfiski elementi, sāka rakstīt cietumā.] Ēķis stāsta, ka šī būs vairāk psiholoģiska filma. Filozofiskas atziņas par to, kā cilvēks mainās. Es drīzāk teiktu, ka tā ir pieskaršanās pie Pārcilvēka koncepcijas, ko ir radījis vācu filozofs Frīdrihs Vilhelms Nīče. Grāmata «Nebaidies ne no kā» ir kā mazā «Tā runāja Zaratustra». Manā grāmatā tiek runāts par cilvēku, kuram piemīt indivīdam raksturīga vērtību sistēma un sabiedrībai neraksturīgs īpašību kopums. Ēķis saka, ka man patīk uzmanība, bet es vienkārši priecājos par to, ka citiem ir prieks.»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!