Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Nelaiķim jāvelk maska?

© F64 Photo Agency

Brīvmācītājs Valters Korālis feisbukā ierakstīja: «Latvijā pat nāve neatbrīvo no maskas valkāšanas. Šogad (kopš 1. janvāra) esmu izvadījis jau 3 aizgājējus, kam tuvinieki zārkā uzlikuši masku. Vai nu kaut kā baidās, vai arī cer. Ja baidās, tad no kādas kaites, kaut tikai vienam bija kroņa kaite. Ja cer – tad var būt, ka celsies augšā, sāks elpot un būs vieglāk iejusties pavadītāju pulkā... Milzīga ticība uz to, ko apsola Bībele? Ironizēju? – Nē, vienkārši skaļi domāju... /VK/.»

Šis ieraksts pamudināja noskaidrot, vai tiešām ar Covid-19 inficētam slimniekam pēc nāves jāliek sejas maska. Latvijā pastāv vadlīnijas rīcībai ar miruša cilvēka ķermeni, kurš ir bijis inficēts ar Covid-19 vai par kuru ir pamatotas aizdomas, ka tas ir bijis inficēts ar Covid-19. Tajās gan nav ierakstīta nepārprotama prasība aizgājēju guldīt zārkā ar mutes un deguna aizsegu.

Tātad. Gatavojot apbedīšanai tādu miruša cilvēka ķermeni, kurš ir inficēts ar Covid-19 vai par kuru pastāv profesionāli pamatotas aizdomas par inficēšanos ar Covid-19, jāizmanto vismaz šādi individuālās aizsardzības līdzekļi: cimdi, ķirurģiskā maska un ūdensnecaurlaidīgs halāts ar garām piedurknēm. Jādezinficē un jāmazgā rokas.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!