Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Latvijas Vērši: ko viņi stāsta par sevi?

© F64 Photo Agency

Sabiedrībā pazīstamas personas atklāj, vai tic Austrumu horoskopam un saskata sevī Vērša gadā dzimušajiem raksturīgas īpašības.

Aktieris Kristians Kareļins aicina pašiem veidot dzīvi

«Es neesmu lasījis horoskopus, tiem neuzticos. Tāpēc neesmu novērojis nekādas raksturīgās īpašības. Tas ir kaut kas līdzīgs Gunnara Treimaņa [grāmatas «Vārdu noslēpumi» autors] vārdu skaidrojumiem. Protams, ir interesanti, tomēr tie ir lieli māņi, kas der jebkuram cilvēkam. Manuprāt, ar horoskopiem ir līdzīgi. Es pieļauju, ka padziļināts individuāls horoskops varētu pateikt foršas lietas, bet ar tādu neesmu saskāries. Tam, kas atrodams internetā, līdzi nesekoju.

Jā, varētu teikt, ka Vērši ir praktiski. Bet, ja man, piemēram, nolasītu Zivīm raksturīgās iezīmes, tad es arī varētu teikt, ka tā droši vien ir. Esmu diezgan skeptisks. Protams, patīkami, kad ir tavs gads. Vari ar šo simbolu ērtāk nopirkt krūzītes, krekliņus utt. Galu galā teikt: «Šis ir mans gads!»

Vai esmu pamanījis kādas sakritības? Jā, visi Vērša gadā dzimušie ir mani vienaudži. Tas tāds unikāls fakts sanāk. Citādi, ja esi dzimis gan Vērša zvaigznājā, gan gadā, tad būtu jābūt gan ļoti praktiskam, gan piezemētam. Tā laikam nav. Varbūt horoskopā rakstītais ir kā atbalsts, bet nevar izlasīt horoskopu un pateikt: esmu tāds, un neko nedarīt. Citiem iesaku neļaut horoskopam valdīt pār savu dzīvi!»

Andris Freidenfelds horoskopus nelasa

«Es neesmu skatījies horoskopus gadus sešdesmit, tāpēc nevaru pastāstīt par sakritībām. Dabai visi mēs esam puslīdz pietuvināti. Un kā cilvēks var būt praktisks, ja visu viņa vietā dara roboti? Man ir tāda domāšana: es tiešām septiņreiz mēru un tad nogriežu, nevis kā citi nogriež un tad septiņreiz skatās, kas tur ir iznācis.»

Operdziedātāja Ilona Bagele: Vēršiem ir izteiktas rakstura iezīmes

«Vēršiem ir ļoti izteiktas rakstura īpašības. Uzreiz var pateikt, ja cilvēks ir dzimis Vērša gadā. Viņš ir mērķtiecīgs, apzinīgs, apņēmīgs. Iesākto darbu vienmēr pabeidz. Piemīt zinātkāre, kas, manuprāt, ļoti raksturīga Vēršiem. Viņi bieži ar lielu interesi apgūst kaut ko jaunu. Bet Vērši ir arī uzmanīgi, viņi nekad spontāni nemetīsies projektos vai piedāvājumos. Sākumā visu apdomās, izdomās, kā būtu pareizi un tikai tad pieņems lēmumu. Vērši nav vieglprātīgi un impulsīvi. Noteikti piemīt praktiskums. Pirms spers kādu soli, ļoti apdomās, ar ko tas varētu beigties.

Man ļoti patīk viss, kas ir saistīts ar zemi, bet, tā kā nemitīgi esmu braukusi koncertēt, tam nav pieticis laika. Bet tieši tagad, pandēmijas laikā, es ļoti pievērsos savai zemes platībai un vasarnīcai. Apdomāju, kā labāk un vairāk varētu to uzkopt. Man vienmēr saka: «Jūs esat Vērsis.» Esmu dzimusi septembrī, Jaunavas zīmē, var teikt, ka manī ir izteikta zemes stihija. Domāju, ka zemes stihija dod pamatīgumu, ko esmu pamanījusi savās rakstura īpašībās. Ir pamatīgums, konkrētība un arī godīgums. Nevarētu izdarīt neko tādu, kas kādam varētu kaitēt. Es zinu, ka nevarētu tā dzīvot. Man vienmēr vajag visiem palīdzēt un - lai ir skaisti, labi un nav konfliktsituācijas. Daudzi saka, ka man vispār nav konfliktu. Vienmēr gribu, lai viss vēršas par labu visiem, lai pozitīvā gaisotnē izrunātos.

Vērsim ir raksturīga darba mīlestība. Man noteikti ir raksturīgi tas: ja daru to, kas patīk, varu veltīt tam savu laiku un enerģiju pilnībā. Protams, laika trūkuma dēļ es nevaru būt pavisam pedantiska. Tomēr, jā, man patīk, ka viss ir tīrs, kārtīgs un atrodas savās vietās. Piemēram, saistībā ar kādu jaunu materiālu pētīšanu vai rakstīšanu - vienmēr izdaru visu no A līdz Z. Vienīgais, kas traucēja, laika trūkums. Piekrītu, ka daudz kas sakrīt ar Vērša raksturojumu.

Teiciens, ka Vērša zīmē dzimušie stāv ar abām kājām uz zemes, ir tieši par mani. Man ir divi bērni, un es vienmēr zinu, kā varu viņiem palīdzēt materiāli vai praktiski. Vienmēr savā darba grafikā rēķinos ar bērniem. Bērni man vienmēr ir pirmajā vietā.»

Vērša gadā dzimušie

  • Tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko, dzimusi 1997. gada 8. jūnijā.
  • Aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone, dzimusi 1973. gada 15. martā.
  • Ekspremjerministrs un finansists Einars Repše, dzimis 1961. gada 9. decembrī.
  • Dramaturgs un aktieris Artūrs Dīcis, dzimis 1985. gada 18. aprīlī.
  • Mūziķis Aigars Grāvers, dzimis 1961. gada 12. augustā.
  • Politiķis Andris Ameriks, dzimis 1961. gada 5. martā.
  • Aktrise Aurēlija Anužīte-Lauciņa, dzimusi 1973. gada 10. augustā.
  • Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, dzimis 1973. gada 19. septembrī.
  • Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, dzimis 1973. gada 21. septembrī.