Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ko dara aktrise Gunta Virkava

© F64 Photo Agency

«Man galvenais ir darbs, ko mīlu un gribu darīt, un, ja skatītājam tas ir vajadzīgs, nav obligāti jāstāv uz skatuves zeltītā ietvarā,» sapratusi aktrise Gunta Virkava. 28. janvārī viņa svinēs apaļu dzīves jubileju.

Nomaskē rūpes un raizes

«Šodien man, protams, kā visiem ir jāsēž mājās, bet tas nenozīmē, ka es neko nedaru. Ļoti interesantā veidā esmu nokļuvusi pie lietuviešu režisora Rolanda Atkočūna, kurš aktrises Rēzijas Kalniņas un diriģenta Aināra Rubiķa izlolotajā mūzikas un drāmas telpā «OratoriO» sācis darbu pie britu izcelsmes dramaturga Ronalda Hārvuda komēdijas «Kvartets» iestudējuma. Dastins Hofmans 2012. gadā pēc šī darba uzņēma brīnišķīgu filmu ar Megiju Smitu galvenajā lomā,» stāsta Gunta Virkava, atklājot, kā nokļuvusi šī jauniestudējuma radošajā komandā.

«Rolands Atkočūns līdz šim vairāk bija darbojies Dailes teātrī, ar šī teātra aktieriem, bet šajā darbā viņš pieaicināja Indru Burkovsku, Juri Kalniņu un Mārtiņu Vilsonu, kurš savukārt pateica, ka nespēlēs, ja šai iestudējumā nebūs arī Gunta Virkava… Tas ir ļoti pagodinoši, ka kolēģis mani tā novērtē, ka viņam ir patīkami ar mani strādāt. Priecājos, ka esmu vajadzīga,» aktrise uzsver, piebilstot, ka pēc šāda novērtējuma uzreiz teikusi «jā», pat neizlasījusi lugu. «Kad to izlasīju, sapratu, ka arī luga ir ļoti laba. Sākumā strādājām «zoom» platformā, bet no janvāra vidus tiekamies klātienē, protams, ievērojot divu metru distanci un lietojot sejas maskas. Darba grafiks salikts jau mēnesi uz priekšu. Lasām, analizējam, meklējam tēlus, un man šis process ļoti patīk. Kad izrāde ir gatava, viss jau ir skaidrs, bet mēģinājuma procesā tu esi kā psihoanalītiķis. Jo īpaši šajā, «koronas» laikā šis lugas analīzes process ļauj attālināties no tā, ko rāda televīzijā, un liek domāt citas domas. Es tiešām ļoti priecājos par iespēju darīt šo darbu. Un, ja darbs sagādā prieku, tas noņem jebkuras sāpes, nomaskē visas rūpes un raizes,» saka «Kvarteta» Cecīlijas (Sisī) lomas atveidotāja, piebilstot, ka tāda loma viņai vēl nav bijusi. «Būs jāpiestrādā, sevi jāpamīca, un tas man ļoti patīk.»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!