VAKARA ZIŅAS. "Tautumeitām" maskas no nederīgām lietām

© EMĪLS KĀLIS

Saulgriežos ir svarīgi sagatavoties jaunam dzīves posmam – attīrīties, atjaunoties un enerģētiski uzlādēties. Lai iedvesmotu klausītājus atrast savu iekšējo spēku, etnomūzikas grupa «Tautumeitas» radījusi klipu dziesmai «Spodrē manu augumiņu», kurā dziedātājas apliecina cieņu sensenajām ierašām un iejūtas sev neierastos tēlos.

Videoklipā dziedātājas ir redzamas vairāku mākslinieku un LMT piedāvāto tehnoloģisko risinājumu mijiedarbībā īpaši šim video radītās maskās. To autore ir Aurēlija Rancāne. «Maskas veidotas gan no dažādiem Latvijas dabā sastopamiem augiem un labības, gan arī no ikdienā vairs nefunkcionējošu elektroierīču sastāvdaļām. Tā ir tieša atsauce uz tradīcijām, jo arī agrāk maskās tika integrēti ikdienā vairs neizmantojami priekšmeti un apģērbi,» stāsta Aurēlija.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!

Vakara Ziņas

«Katrā braucienā pārsteidzošākais ir cilvēki – gan tie, ar kuriem vienojošs ir ceļš, gan tie, ar kuriem šai ceļā ir lemts satikties. Tas ir neticami, cik spēcīgus, radošus un gaišus cilvēkus mēs sastopam ceļā un ikvienā vietā, kur nonākam,» saka mūziķis, dziesmu autors, Latvijas Radio 5 direktors un «Velomūzikas» idejas autors Kārlis Kazāks.

Svarīgākais