Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Markus Riva veselības dēļ - vegāns

© NO MARKUS RIVAS PERSONISKĀ ARHĪVA

«Nav tā, kā daži mani draugi domā, ka vasarā es ēdu tikai zāli, bet ziemā – skujas,» smaidot saka populārais mūziķis, modelis un TV šova «X faktors» vadītājs Markus Riva. Viņš jau gadu ir vegāns un jau pusgadu veido savu «Instagram» vegānisko recepšu blogu.

Lai ir vesels ilgtermiņā

Tas bija pagājušā gada novembrī, kad, visu dienu pavadot mājās, jo bija apaukstējies, viņš skatījās filmas «Netflix». Un viena no tām bija «What The Health» - par to, kā tiek ražota gaļas produkcija, cik daudz dzīvnieku šīs industrijas dēļ cieš, kā arī par to, cik patiesībā visa šāda veida pārtika ir neveselīga. «Pēc šīs filmas noskatīšanās mainījās mana izpratne par daudzām lietām. Šī informācija tik ļoti nostrādāja, ka tai pašā dienā izmetu no ledusskapja visus gaļas un piena produktus, olas un nolēmu kardināli mainīt savu dzīvesveidu,» saka Markus Riva, piebilstot, ka viņš vairs neēd arī zivis, no jūras produktiem ēd tikai jūraszāles. «Veselība bija galvenā motivācija, kāpēc izvēlējos vegānismu,» viņš uzsver.

Dziedātājs neslēpj, ka savulaik ir ēdis gan picas, gan burgerus, gan visādus citus «draņķus», kas organismam neko labu nedod, bet nu jau gadu, kopš uzsācis vegānisku dzīvesveidu un arī aktīvi sporto, viņš nopietni seko līdzi savai ēdienkartei un vairs «nepiegružo» organismu ar visādiem produktiem, kas dod vien īslaicīgu garšas baudījumu. «Es gribu, lai mans ķermenis ir vesels ilgtermiņā, lai viss funkcionē un lai arī uz skatuves ir enerģija. Daudzi uzskata, ka man vajadzētu vairāk ēst, katram ir viedoklis par manu fizisko formu, bet - es jūtos ļoti labi, esmu enerģijas pilns un par savu jauno ēšanas režīmu no sirds priecājos. Un nav tā, kā daži mani draugi domā, ka vasarā es ēdu tikai zāli, bet ziemā - skujas. Patiesībā, vegāniem ēdienu iespējas ir ļoti plašas.»

Pieceļas pusstundu agrāk

Markus stāsta, ka viņam ļoti garšo saldumi, bet negribas katru dienu izēst cukura paku. Tāpēc viņš meklē, pēta un izzina dažādas vegānisko saldumu receptes, iedvesmojas no citiem vegāniem un arī pats eksperimentē un rada savas receptes, ar kurām dalās savā «Instragram» blogā @rivafoodblog. «Man patīk garšīgi paēst, un man patīk arī gatavot. Un, kas zina, kā šī aizraušanās attīstīsies tālāk - iespējams, kādreiz atvēršu savu kafejnīcu, un iespējams, savas receptes drīz apkopošu pavārgrāmatā.»

Bet jau šodien viņš dažas savas receptes piedāvā »Vakara Ziņu« lasītājiem, iesakot nogaršot gan vegāniskos rudens mafinus, gan mini siera kūciņas, gan čia pudiņu.

«Mafini ir mana vislielākā vājība,» dziedātājs atzīstas kādā ierakstā savā «Instagram» blogā, piebilstot, ka to pagatavošana neprasa daudz laika. «Ja zinu, ka pie rīta kafijas gribēšu mafinus, pieceļos pusstundiņu agrāk, pagatavoju un tikai tad sāku savu rīta rituālu.» Turpat var arī noskatīties, kā viņš tos gatavo.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!