Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Valdības nesmukā dāvana Agrim Daņiļevičam

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

«Jau tagad zinu, ka tad, kad man paliks sešdesmit, es svinēšu nevis dzimšanas dienu, bet mājas kredīta nomaksāšanu. Četrdesmit gados šo kredītu paņēmu, un pēc trim gadiem tas būs nomaksāts,» saka pazīstamais horeogrāfs Agris Daņiļevičs. Pirmdien, 26. oktobrī, viņam 57. dzimšanas diena.

«Ir tāda sajūta, ka nedarīšu neko. Iespējams, nedēļas nogalē kopā ar draugiem aizbrauksim uz Latgali pamakšķerēt,» saka pirmdienas gaviļnieks. Pandēmijas dīkstāves laikā viņš uzcēla mājai pagrabu, un pirms pāris nedēļām bija pagraba atklāšanas svētki. «Man ir sajūta, ka tādi notikumi - labi padarīti darbi - ir jāsvin. Protams, ir forši ik pa laikam sasaukt draugus, izdziedāties un iztrakoties, tas viss ir vajadzīgs, bet tam ne vienmēr iemesls ir dzimšanas diena. Un, tā kā abi mani vecāki jau ir tai saulē, manu dzimšanas dienu nav lielas jēgas svinēt - tam būtu jēga, ja man būtu, ko apsveikt,» Agris uzskata.

"Šis ir ārkārtīgi grūts periods mums visiem, bet - ministru atļauja cilvēkiem sēdēt restorānā un aizliegums bērniem dejot ir sāpīgs pāridarījums. Žēl, ka pulcēšanās sabiedriskās vietās, restorānos un privātos pasākumos ir svarīgāka nekā atļauja bērniem dejot un sportot, nodrošinot visas epidemioloģiskās prasības. Tur jau vairs neko nevar darīt, likuma pieņēmēji savu attieksmi ir nodemonstrējuši, prioritātes ir zināmas."

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!