Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Skatuves vārds palīdz vai gremdē?

© F64 Photo Agency

Skatuves mākslinieki mēdz izvēlēties pseidonīmus vai skatuves vārdus – pārsvarā viegli iegaumējamus, skanīgus, zīmīgus vārdus, atmiņā paliekošas burtu kombinācijas. Daži savus pseidonīmus ir centušies strauji nokratīt, piemēram, Marta Kukarane kādā raidījumā atzina, ka viņai ļoti nepaticis realitātes šovā «Fabrika» piespiedu kārtā izvēlētais skatuves vārds Vanilla.

Bet Dons turpina uzstāties ar šo skatuves vārdu, un nav pazīmju, ka viņš grasītos no tā atteikties. Bija viņam reiz īslaicīgs sānsolis ar Art Green Anglijā. Aija Andrejeva savu skatuves Aishu pamazām bīda malā, Goran Gora jeb Jānis Holšteins-Upmanis tiek dēvēts gan skatuves, gan īstajā vārdā, bet kurš ātrumā atcerēsies Markus Rivas un Jenny May vārdu un uzvārdu? Kurš pateiks Samantas Tīnas uzvārdu?

Numeroloģe Ineta Ventniece-Krīgere izsaka savu interpretāciju par vairāku mūziķu izvēlēto skatuves vārdu saderību ar vārdu, uzvārdu un dzimšanas datiem. Viņa norāda, ka katrā konkrētā dzīves posmā, piemēram, desmitgadē, pseidonīma ietekme var izpausties atšķirīgi. Pseidonīms jāizvēlas prātīgi, jo tas var bremzēt karjeru, neļaut sasniegt tik daudz, cik varētu izdarīt. Ja vārds, uzvārds un pseidonīms savstarpēji nesader, tad cilvēks mokās, viņu rauj it kā uz pusēm. Ja skatuves vārds ir kā trāpījums desmitniekā, tad tas nodrošina labākas iespējas, tostarp atalgojumu.

Maija Stuģe=Jenny May

Maija ir neparasta personība, kuru pamanītu arī tad, ja viņa uzstātos kā Maija Stuģe. Dziedātāja nav plaša patēriņa skatuves māksliniece, viņu pieņem īpaša auditorija, ko varētu dēvēt par mūzikas baudītājiem. Pseidonīms izvēlēts veiksmīgi, tas neēdas ne ar vārdu un uzvārdu, ne dzimšanas datiem. Skatuves vārds sargā, palīdz izpausties un pelnīt. Tā kā Maijai tomēr ir jācīnās par vietu uz skatuves, tad pseidonīms palīdz tur noturēties ar mazāku piepūli.

Samanta Tīna Poļakova=Samanta Tīna

Ikdienā būtu labāk sevi pieteikt kā Samantai Poļakovai. Neordināra personība, grib būt pamanāma. Ceļš uz lielo skatuvi nav ātrs, bet viņu neattur nekas un neviens. Lai kādu pseidonīmu izvēlētos, viņas pašas būtība nodrošina slavu un iespējas, jo dzimšanas dati liecina - šis cilvēks ir radīts skatuvei, turklāt lielai auditorijai. Samantu Tīnu pamanītu tik un tā, jo viņa vienmēr darīs visu, lai izceltos.

Skatuves vārds Samanta Tīna palīdz attīstīties, dziedātāja var sevi realizēt pilnā apmērā. Viens no veiksmīgākajiem skatuves vārdiem, kas tiek aplūkoti šajā publikācijā.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!