Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Vai skaitļa 8 lāsts aktiera dzīvē?

© EP/SCANPIX/LETA

Aktieris Mihails Jefremovs ir pazīstams arī Latvijā, viesojies šeit ar savām autorprogrammām. Šovasar aktieris izraisīja avāriju Maskavas centrā un bojā gāja citas automašīnas vadītājs – viņa vienaudzis Sergejs Zaharovs. Uzreiz pēc nāvējošā ceļu satiksmes incidenta uzfilmētajā video Jefremovs izskatījās baisi – nevis satriekts, bet absolūti neadekvāts. Piedzēries? Narkotikas salietojies? Tādā kontekstā Krievijas numerologi analizējuši viena skaitļa lomu aktiera dzīvē. Kāda? Turpiniet lasīt!

Putrojas un fantazē

Jefremovs bijis gan alkohola reibumā - 2,1 promile, gan viņa organismā konstatētas narkotiskas vielas. Jefremovs pats par notikušo runājis ļoti dīvaini - te atzina, te noliedza savu vainu. Neko neatceras, bet to, ka bijis piedzēries, atceras. Iespējams, pie stūres bijis kāds cits, jo Jefremovs taču neko neatceroties. Tika stāstīts, ka Jefremovs it kā mēģinājis izdarīt pašnāvību, it kā viņam kļuvis slikti, jo veselība streikojot...

Nonāca pat tiktāl, ka izskanēja fantāzijas par to, ka aktiera auto caur internetu vadījuši amerikāņi un izraisījuši avāriju. Viņa advokāts Elmans Pašajevs Krievijas medijiem pavēstījis, ka Jefremovs piedāvājis adoptēt avārijā mirušā autovadītāja bērnus. Ciniski un nežēlīgi.

Īpašs statuss

Par Jefremova izraisīto avāriju tapuši vairāki sarunu šovi Krievijas telekanālos. Kā liecina nosaukums, šovs ir šovs ar saviem spēles noteikumiem. Cik tajos patiesības, cik vajadzīgajā secībā samontētu kadru, zina tikai šo šovu autori. Vienā no tādiem šoviem aktiera kolēģi sūkstījās, ka tādu talantu nedrīkst iesēdināt stingrā režīma kolonijā uz pāri par desmit gadiem. Jefremova advokāts lūdza tiesu piespriest sodu, kas neietver brīvības atņemšanu. Tas skan jau kā ņirgāšanās. Vai aktierim ir kādas īpašas priekšrocības, lai viņu tiesātu citādi nekā pārējos? Vai sabiedrība būtu tikpat līdzjūtīga, ja avārijas izraisītājs būtu bojāgājušais šoferis Sergejs Zaharovs, kurš bija «vienkāršs» cilvēks?

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!