Apprecējusies bijusī Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre

© Reinis Kļavis

Piektdien, 25. septembrī ap pulksten diviem Rīgas Ziemeļu rajona dzimtsarakstu nodaļā salaulājās bijusī politiķe, vēlāk televīzijas šova zvaigzne Ingrīda Ūdre un viņas ilggadējais draugs, auditorfirmas PriceWaterhausCoopers partneris Krievijā Gordons Latimirs.

Jaunais vīrs dzimtsarakstu nodaļā kopā ar vedējmāti Sarmīti Pīku ieradās viens no pirmajiem un sāka uzņemt viesus, kuru pulks izrādījās paprāvs – ap piecdesmit cilvēkiem. Viņu vidū zināmākie – maestro Raimonds Pauls ar kundzi, Parex bankas prezidents Nils Melngailis ar kundzi, bijušais Latvijas dzelzceļa šefs Andris Zorgevics ar kundzi, Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Vitālijs Gavrilovs ar kundzi, bijusī Satiksmes ministre Linda Baltiņa ar kungu, uzņēmēja Gunta Indriksona sieva Vita Indriksone un citi viesi gan no uzņēmēju, gan politiķu aprindām, tostarp Latimira darbabiedri. Kāzās bija arī abi Ūdres dēli – Aksels un Emīls – kuri aktīvi palīdzēja organizatoriskajā darbā.

Kad lielākā daļa viesu bija ieradušies, pie dzimtsarakstu nodaļas piestūrēja arī līgavas limuzīns, kurā kopā ar Ingrīdu Ūdri bija arī vedējtēvs Rihards Pīks.

Laulību ceremonija nebija īpaši gara un pēc tās viesi dūdu spēles pavadībā iedzēra pa šampanietim iestādes palmu mājā, bet vēlāk fotografējās brīvā dabā. Pirms doties prom, vedēji lika jaunajam pārim uz lapiņām uzrakstīt ko viņi vēlas sasniegt piecu gadu laikā („Dvīņus!” no publikas uzsauca kāds jokumīlis) un piestiprināt pie kājām diviem baložiem, ko Ūdre, nu jau Latimira ar jauno vīru palaida gaisā. Pēc tam jaunais pāris kopā ar vedējiem un fotogrāfu devās izbraucienā, kura laikā paredzēta arī vizināšanās ar jahtu. Kāzu neoficiālā daļa paredzēta viesnīcā Baltezerā.

Ar Latimiru bijusī politiķe draudzējas jau 13 gadu. Par kāzām tika paziņots šā gada sākumā, tomēr tās neskaidru iemeslu dēļ tika atceltas.