Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Patrisha studēs psiholoģiju

© F64 Photo Agency

Pagājušā gada labākā latvju popmūzikas debitante Patrisha jauno mācību gadu gaida ar īpašām izjūtām – dziedātāja iestājusies Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), kur studēs psiholoģiju. Pagaidām gan nelielas bažas sagādā tas, kā klātienes studijas izdosies apvienot ar aktīvu muzicēšanu.

Ja nedziedātu, būtu mediķe

Šogad Patrisha, īstajā vārdā Patrīcija Ksenija Cuprijanoviča, pabeidza mācības tālmācības vidusskolā «Rīgas komercskola» (iepriekš viņa līdz pat 11. klasei bija mācījusies Rīgas kultūru vidusskolā) un bija tālākās izglītošanās izvēles krustcelēs. Jau iepriekš Patrisha šo rindu autoram izteicās, ka vēlas, lai mūzika viņai paliek kā prieka avots, tāpēc negribot to padarīt par darbu, iestājoties kādā muzikālā izglītības iestādē. Izrādās, ka izvēle kritusi par labu RSU. «Mani jau no mazotnes saistījusi medicīna - ja nebūtu kļuvusi par dziedātāju, iespējams, izvēlētos medmāsiņas vai vecmātes profesiju, tāpēc jau agrāk lūkojos RSU virzienā. Arī psiholoģija mani saista, esmu ļoti priecīga un apmierināta ar savu izvēli. Es gribēju studēt to, ko vēlos, nevis mācīties tikai [augstākās izglītības] papīra dēļ,» skaidro 19 gadus vecā meitene. «Protams, vēl nevar zināt, kā viss tālāk iegrozīsies, kā mācības izdosies apvienot ar dziedāšanu.»

Ticēt brīnumiem un radīt tos

Kas attiecas uz dziedāšanu, nupat Patrisha pēc ilgāka pārtraukuma aplaimojusi savus cienītājus ar jaunu dziesmu - tā saucas «Daudz par daudz». Neskatoties uz latvju jaunās paaudzes biežajiem centieniem dziedāt angļu mēlē, Patrisha šajā ziņā ir patīkams pārsteigums - viņa dzied latviski un solās to arī turpināt darīt, jo «tas dod iespēju sasniegt plašāku auditoriju un visās vecuma grupās.» Dziesmas «Daudz par daudz» autori ir pati Patrisha, «The Sound Poets» līderis Jānis Aišpurs un DJ Rudd (Rūdolfs Budze), bet to producējuši DJ Rudd un Andis Ansons no grupas «Bandmaster». Ierakstā piedalījušies arī Kristaps Ērglis un Kaspars Ansons. «Daudz par daudz» muzikāli ir ieturēta viegli vasarīgās noskaņās, un pati dziedātāja savu jauno singlu raksturo šādi: «Ir reizes, kad ir jāsper pirmais solis, jākāpj pāri savām bailēm un jāļauj sev izkāpt no ēnas. Man nav sveša sajūta, kad iekšēja nepārliecinātība traucē uzsākt jaunas lietas, tāpēc ar šo dziesmu gribu motivēt savus klausītājus ne vien ticēt brīnumiem, bet arī pašiem tos radīt.»

Pagaidām tikai latviski

Patrishai skaidrojums par dziedāšanu tikai latviski ir loģisks un gaužām vienkāršs: «Es tikai pirmo gadu esmu uzplaukusi šajā industrijā, tāpēc labāk dziedāt latviski, lai padarītu kuplāku un noturīgāku savu fanu bāzi. Ja vēlāk būs piedāvājums iedziedāt kādu dziesmu angliski vai krieviski, tad, domāju, ka šī fanu bāze nekur nepazudīs, tā sekos līdzi arī manam jaunajam repertuāram. Bet šobrīd un turpmāk tikai latviski!»

Jāatgādina, ka dziedātāja Patrisha plašākai auditorijai debitēja 2019. gadā, izdodot četrus singlus un minialbumu izdevniecības «Universal Music Group» paspārnē, kā arī saņemot «Zelta mikrofona 2019» balvu par labāko gada debiju.