Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Diāna Zande: Ar mazu prieku varu dzīvot ilgi

© NO DIĀNAS ZANDES PERSONISKĀ ARHĪVA

«Ar mani ir diezgan vienkārši – es pati spēju atrast laimi, ja zinu, ka man tā jāsameklē,» saka psiholoģe (Dr. psych.), kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite Diāna Zande. Šodien, 25. augustā, viņa svin savu dzimšanas dienu.

«Jau kādus piecus gadus ir tradīcija, ka savā dzimšanas dienā, ja vien tas ir iespējams, es braucu uz kādu arborētumu vai stādaudzētavu, to apvienojot ar kādu mazu ceļojumu. Bet šoreiz man 24. augustā, tātad dienu iepriekš, ir darbs Rēzeknē - jālasa lekcija konferencē. Tāpēc mēs ar dzīvesbiedru un suni būsim tai pusē un pēc mana darba dosimies kaut kur pilnīgi uz dullo. Nakšņosim kaut kur pie Rēzeknes, vēl nezinām, kur, atpakaļceļā apmeklēsim Latgales stādaudzētavas, peldēsimies ezeriņos, pusdienosim mums vēl nezināmā vietiņā. Vārdu sakot, būsim klaidoņi, ļausimies dzīvei, lai kurp tā mūs vestu,» priecīgi stāsta Diāna, sakot, ka viņa jau tik ļoti gaida šo braucienu, it kā tas būtu uz kādām tālām ārzemēm.

Protams, neizpaliks arī dzimšanas dienas ballīte. Tā būs svētdien. «Mūsu ģimenē ir ļoti daudz jubileju tieši augustā un septembrī, tāpēc mums būs kopīga ballīte laukos. Tas ir Mālpils pusē, kur mums ir diezgan paliels īpašums - 12 hektāri. Tur tagad pilnos ziedos ir vieni no maniem mīļākajiem krūmiem - hortenzijas. Tur ir ļoti, ļoti skaisti!» stāsta Diāna, atzīstot, ka viņai ļoti patīk tuvais rudens un atvasara. Bet ģimene, kas sanāks uz kopīgo ballīti, ir paliela - tie ir pieci bērni un jau pieci mazbērni. Un kopš februāra ģimeni kuplina arī četrkājainais mīlulis borderkollijs Teo. «Sanāk diezgan paliela savējo banda,» viņa laimīgi secina.

Uz jautājumu, ko viņai dzimšanas dienā novēlēt, kā pietrūkst pilnai laimei, Diāna atteic, ka pati spēj atrast laimi, ja zina, ka viņai tā jāsameklē. «Es to varu atrast pat šķietami nebūtiskās lietās, bet, ja tās man rada mazu prieku, es ar šo mazo prieku varu dzīvot diezgan ilgi. Bet dzimšanas dienā man novēliet, lai šajā nelīdzsvarotajā laikā visiem manējiem ir pēc iespējas labs līdzsvars. Lai viņiem ir gana daudz darba ar labiem ienākumiem un lai ir arī gana daudz atpūtas. Lai dzīvē viss ir vienkārši labi. Es nevarētu teikt, ka man tā nav, bet - lai tā ir arī turpmāk.»

Sirsnīgi sveicam jubilāri!